CLUJ: Un șofer beat la volan a cauzat un accident, a rănit o persoană și a fugit de la locul accidentului. A dat nas in nas cu Poliția


Un conducător auto a fost reținut de polițiștii clujeni după ce a cauzat un accident cu o victimă, apoi a fugit de la locul accidentului.

La data 16 august, în jurul orei 18:35, bărbatul, în timp ce conducea un ansamblu format dintr-un autoturism şi o remorcă pe strada principală din localitatea Ciurila din judeţul Cluj, pe fondul neadaptării vitezi la condiţiile de drum ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu un autoturism oprit în afara părţii carosabile, în care se afla un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca”, informează IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a bărbatului de 41 de ani.

După producerea accidentului, şoferul, în vârstă de 24 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi plecat de la locul producerii acestuia, fiind depistat de către un echipaj de poliţie la o distanţă de aproximativ 500 de metri.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

Totodată, s-a stabilit că remorca pe care tânărul o tracta ar fi confecţionată artizanal, nu era înmatriculată şi avea aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

La data de 17 august, cel în cauză, a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Urmează ca acesta să fie prezentat în faţa magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Comentarii Facebook