Cluj - Transporta patru saci de lemne de foc și poliția i-a confiscat mașina. Lemnele erau pentru școală - FOTO

 

Un clujean care revenea de la munte și avea în mașină 0,30 mc de lemne de foc a rămas fără mașina, aceasta fiind confiscată de poliție.

 

In aceasta seara am fost oprit in trafic in timp ce ma intorceam de la ferma mea cu 0,30 metri ster de lemne de foc aproximativ 4 saci de lemne si mi sa confiscat masina. Ce parere aveti?

 

Mare grija cei de la tara care aveti copii la scoala la Huedin si vreti sa le aduceti lemne sa se incalzeasca ca nu aveti voie mai mult de o plasa de lemne!”, a relatat Florin Gligan.

 

Se pare că la Politie în Huedin ”sunt patru dube confiscate si strafuri, dar nici un camion de mare tonaj. Noi cu 1-2 metri de lemne de foc tragem si cei mari isi fac treburile linistiti”, reclamă localnicii.

---------------------

UPDATE

 

Poliția Cluj susține că din luna decembrie 2016 s-a modificat legislația și orice cantitate de lemne găsită trebuie confiscată.

 

În județul Cluj au fost confiscate de atunci 11 mijloace de transport, care pot fi returnate numai în urma unei contestații în instanță. 

 

Conform prevederilor legale introduse prin OUG 51/2016, pentru modificarea și completarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, mijloacele de transport cu care se transportă materiale lemnoase, fără proveniență legală, se confiscă, indiferent de volumul/ valoarea materialului lemnos.

Prevenirea si combaterea delictelor silvice este o prioritate nationala, prin urmare actiunile politisitlor in acest sens sunt ferme si in conformitate cu legea. 

 

ART.19, PCT 13 ȘI 14 din legea modificată de ordonanță:

 

(13) Mijloacele de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase care nu au provenienţă legală conform normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund se confiscă.

 

(14) Confiscarea mijloacelor de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase prevăzute la alin. (13) se realizează conform procedurilor reglementate prin Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Ordonanţa Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de către agenţii constatatori prevăzuţi la art. 24 lit. d), d^1) şi e)”.

Comentarii Facebook