Cluj: Suspectul de viol din noaptea de Revelion a recunoscut totul - FOTO

 

UPDATE 1

 

Bărbatul reținut în cursul dimineții de miercuri, la un magazin alimentar unde fusese și în seara violului, și-a recunoscut fapta. Inițial, Emil Berki a susținut că el este victimă în acest caz și că este nevinovat, dar ulterior, pus în fața probelor, a recunoscut.

 

Procurorii susțin că ceea ce l-a făcut să recunoască infracțiunea de viol a fost posibilitatea prevăzută de Codul Penal de a se împăca cu victima. Procurorii susțin că suspectul a fost de acordă să predea hainele cu care a fost îmbrăcat în momentul comiterii violului.

 

Interesant este că bărbatul s-a prezentat miercuri dimineața, la prima oră, la magazinul unde a fost filmat de camerele de supraveghere și a solicitat ca imaginile cu el din spațiul public să fie înlăturate, spunând că el deține dovezi că este nevinovat. Reprezentanții societății au avut inspirație să sune la Poliție și acesta a fost dus pentru lămurirea cazului. În fața procurorilor, Berki a mărturisit totul. 

 

Primele imagini cu suspectul violului din noaptea de Revelion au fost extrem de blurate, astfel că procurorii cred că agresorul a preferat să stea retras trei zile, sperând că astfel nu va fi găsit. După ce procurorii au mediatizat pozele clare cu suspectul, Emil Berki a ieșit la lumină, pentru a face să dispară fotografiile pe baza căruia oricine îl putea identifica. El nu a sunat la Știri de Cluj, locul unde au fost prezentate fotografiile în exclusivitate, preferând să facă presiuni la patronii magazinului. Polițiștii l-au reținut astfel după 3 zile, cu mult noroc. 

 

Procurorii sunt de părere că imaginile trebuiau distribuite de la început. Imaginea din 1 ianuarie era neclară, iar fotografia dată publicității după 48 de ore de la viol era perfectă pentru identificarea agresorului.

 

 

La data de 3 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au reţinut pentru 24 de ore un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol şi furt calificat.

 

În fapt, la data de 1 ianuarie 2018, în jurul orei 04:00, cel în cauză ar fi urmărit o tânără care se deplasa pe jos, pe raza municipiului Cluj-Napoca, din centrul municipiului până în cartierul Mărăşti. În momentul în care tânăra ar fi intrat în scara blocului în care locuieşte, ar fi intrat şi bărbatul, care ar fi constrâns-o, prin violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu acesta, sustrăgându-i şi telefonul mobil.

 

În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, precizează Biroul de Presă al Poliției Cluj. 

 

Măsuri de autoprotecţie:

 

-evitaţi, pe cât posibil, deplasările la ore târzii, în parcuri, zone slab iluminate şi izolate, terenuri virane, clădiri părăsite, pasaje, străduţe lăturalnice necirculate;

-la coborârea din mijlocul de transport în comun, la ore târzii, căutaţi să mergeţi aproape de persoanele care se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie cu a dumneavoastră;

-în cazul în care sesizaţi că sunteţi urmăriţi, continuaţi-vă drumul spre o zonă populată, intraţi într-un magazin. Adresaţi-vă primului poliţist întâlnit sau, în caz de nevoie, cereţi ajutor celor din jur.

-nu consumaţi din băuturile oferite de necunoscuţi deoarece pot conţine droguri, somnifere etc.

-anunţaţi pe cineva de încredere (familia sau prietenii) că plecaţi la o petrecere şi cine vă însoţeşte.

-nu daţi curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate;

-nu vă faceţi singur dreptate lovind persoanele cu care intraţi în conflict, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave;

 

---------------------- 

UPDATE 

 

Temporar fotografiile au fost îndepărtate la rugămintea Poliției. Ancheta este în derulare. Mulțumim celor care au contribuit cu informații.

 

Un suspect a fost reținut în acest caz și urmează să fie administrat probatoriul pentru a se stabili dacă este autorul agresiunii.

 

-------------------- 

O tânără de 16 ani a fost violată în noaptea de Revelion la Cluj-Napoca, iar agresorul este încă în libertate. 

 

Conform surselor Știri de Cluj, fata a plecat de la un club din centrul Clujului, nu a mai găsit taximetru liber, așa că a mers pe jos spre casă, în cartierul Mărăști. Pe drum, adolescenta a fost urmărită de acest suspect, care a acostat-o și folosind forța a violat-o.

 

Până acum imaginile cu agresorul suspectat de viol erau foarte neclare. Aceastaste prima fotografie pe baza căruia poate fi identificat foarte ușor. Cine are informații poate da o mână de ajutor.

 

Agresiunea s-a petrecut în 1 ianuarie, în jurul orei 5:00, în apropiere de Kaufland / Marasti.

Comentarii Facebook