Cluj - Studenţii de la Facultatea de Matematică şi Informatică au luptat în finala mondială Imagine Cup 2014

 

O echipă de studenți de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB Cluj a luptat în finala competiție Imagine Cup 2014, în SUA, ”acasă” la Microsoft, în Redmond, Statele Unite.

 

Chiar dacă nu s-au clasat pe podium, pentru prezenţa lor în finală mondială ca reprezentanţi ai României şi pentru că au dus faima facultăţii şi universităţii noastre peste hotare, merită sincerele noastre felicitări.

 

Tema principală a Imagine Cup 2014 a fost creşterea performanţei în domeniul medical. Marea majoritate a proiectelor înscrise în cadrul competiţiei s-au bazat pe idei inovatoare de utilizare a tehnologiei în medicină având ca scop creşterea gradului de acces la terapie şi tratament sau recuperare la distanţă fără supraveghere medicală. Ca urmare firească, proiectele studenţilor s-au concentrat pe cele mai moderne trenduri tehnologice în medicină”, precizează reprezentanții UBB Cluj.

 

Echipa clujeană a fost formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa şi Rareş Urdea, sub îndrumarea mentorului lor, lect. dr. Dan Suciu, a propus şi dezvoltat în cadrul competiţiei proiectul denumit sMilestone, proiect care exploatează la maxim oportunităţile oferite de Kinect pentru a îndruma pacienţii ce au suferit accidente cerebrale spre o reabilitare mai rapidă şi mai eficientă a acestora.

 

La ediţia din acest an, cea de a XII-a, au participat doar 34 de echipe. Competiţia a fost câştigată de echipa Australiei cu un proiect ce permite diagnosticarea mai rapidă a anemiei folosind un telefon bazat pe Windows Phone.

Comentarii Facebook