Cluj: Romii nu vor să devină polițiști

 

La examenul de admitere de la Școala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 6 locuri pentru romi și 3 pentru alte minorități.

 

Aceste locuri au fost scoase la concurs separat și puteau fi ocupate numai de membrii acestor comunități.

 

Rezultatul acestei inițiative de integrare a fost sub așteptări. Doar unul dinte cele 6 locuri alocate minorității rome a fost ocupat, celelalte 5 urmând a fi redistribuite. Cele 3 locuri alocate altor minorități etnice au fost ocupate.

 

La Școala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au fost declarați admiși 145 de tineri: 68 de fete și 77 de băieți.

 

Dintre tinerii declarați admiși, 19 sunt din județul Sălaj, 18 din județul Bistrița-Năsăud, câte 16 din județele Alba și Suceava, 15 din Maramureș, 14 din Bihor, 12 din județul Cluj, câte 6 din Botoșani și Mureș, câte 5 din județele Arad, Gorj și Hunedoara, 4 din Mehedinți, 2 din Satu Mare și câte un candidat din județele Bacău și Harghita.

 

La sesiunea de admitere din acest an, Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a scos la concurs 150 de locuri.

Comentarii Facebook