Cluj: Proprietarul unui cangur, terorizat de iubitorii de animale - FOTO

 

Claudiu, clujeanul care crește un cangur, a fost nevoit să se adreseze autorităților pentru a verifica dacă este în legalitate. 

 

După ce povestea cangurului Rin a apărut în spațiul public, proprietarul a fost atacat de iubitorii de animale, care l-au acuzat că va chinui animalul pentru că îl crește într-o cușcă de câine.

 

Referitor la tot scandalul provocat de cresterea cangurului, de 10 minute am iesit de la DSV! NU AM NEVOIE DE NICI UN FEL DE AUTORIZATIE SA IL CRESC. Imi ajung doar actele ce le-am primit de la crescator. Este perfect legal, deoarece s-a nascut in captivitate. Daca nu il cumparam eu, il cumpara altcineva. Va ramane la mine acasa (stau la casa cu gradina si curte) si ii voi oferi toate conditile necesare pentru dezvoltarea lui. Nu il tin inchis intro cusca de transport caini, acela este doar culcusul lui. Este liber prin casa, nu a fost inchis niciodata. Si nu il tin pe gresie, este parchet. Imi cer scuze pentru scandalul provocat. O zi buna va doresc!”, le-a transmis Claudiu celor care l-au atacat.

 

Rin este mascul și face parte din rasa Macropus rufogriseus, o rasă pitică. Tatăl lui este din Australia, iar mama din Cehia. A fost adus din Cehia de la o familie care crește canguri.

 

După ce va trece perioada de acomodare, voi ieși cu el în oraș, în lesă. Deocamdată zgarda i-am pus-o doar pentru a se acomoda cu ideea de a avea ceva la gât. Pe viitor va purta un papion, cred că roșu. Îi voi face la comandă un ham special pentru el. Acesta va fi mai mult de formă, pentru că dacă se va obișnui cu mine, mă va urma și fără lesă, întrucât mă va considera părintele lui. Se atașează incredibil de om”, a explicat tânărul, conform transilvaniareporter.ro.

 

Rin poate crește până la 92 de cm şi atinge o greutate de 26 de kg.

Comentarii Facebook