Cluj: Prima amendă pentru fumat într-un local public

 

Polițiștii locali au aplicat prima amendă pentru nerescpectarea Legii antifumat.

 

În cursul zilei joi, 13 octombrie, în jurul orei 15.00, la dispeceratul Direcţiei Generale Poliţia locală s-a înregistrat o sesizare telefonică privind nerespectarea prevederilor legale în legătură cu fumatul în spaţiile publice închise, într-un local de alimentaţie publică situat în Piaţa Gării nr. 4-5.

 

Ca urmare a acestei sesizări, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială s-au deplasat operativ în teren şi au constatat faptul că în incinta unităţii de alimentaţie publică din Piaţa Gării nr. 4-5 (cafe-bar), aparţinând de S.C. Gronemi S.R.L., o persoană fuma, fără să respecte prevederile art. 10 lit. a, coroborat cu art. 3, alin (1) din Legea nr. 349/2002 cu modificările şi completările ulterioare. În consecinţă, persoana fizică a fost sancţionată contravenţional cu amenda de 100 lei, iar societatea comercială în cauză a fost sancţionată cu amendă de 5.000 lei, fiind la prima abatere”, precizează reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca.

 

Cei care vor, pot face reclamații la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale, 0264/598784.

 

Legea 349/2002 a fost modificată și completată de Legea 15/2016, cunoscută sub numele de Legea Antifumat. Amenzile pentru persoane fizice este cuprinsă între 100 lei și 500 lei, iar pentru persoane juridice amenda contravenţională este de 5.000 lei la prima abatere, iar la a doua se ajunge la 10.000 lei ”cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii”. Următoarea abatere ”se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”.

Comentarii Facebook