Cluj: Preoții au bătut spitalele pentru a aduna bani de la pacienți de ”Înălțarea domnului”

 

O pacientă dintr-un spital clujean a relatat cum preoții au colindat spitalul în care era internată pentru a se ruga pentru sufletele pacienților, contra cost.

 

Pentru că ieri a fost ”Înălțarea Domnului” sau, vorba ”colegelor” mele over 80s, ”Ispasul”, preoții au găsit în această sărbătoare un bun prilej de a face vizite prin saloanele spitalelor și de a-și prezenta intenția de a se ruga pentru sufletele noastre. Pe bani. Preotul intră, te întreabă cum te cheamă, te scrie pe caiet și așteaptă lângă tine până termini de vorbit la telefon (sau, după caz, până ieși de la pipi) pentru a-i da cca 10-15 lei pentru pomenire. 10 x 5 / salon = 50 lei. Frumușel pentru 2 minute, într-o zi obișnuită din an, nu pentru o zi de ”umblat cu Crucea”.

 

Unul dintre preoții interesați astfel de sufletele noastre mai punea și întrebări suplimentare gen "de unde ești?", ca să te pomenească mai exact și să poată avea Dumnezeu indicații de location, gen ”Ana de la Suceag” sau ”Mărie din Dej”.

 

- De unde ești matale, buni?

- Din satul X.

- Ioi, zice preotul, să-ți ajute Dumnezeu, îl cunoșteam pe preotul din satul dumitale. S-o spânzurat. 

- Săracu', nu ști' nime' că di ce.

- Îți spui io di ce, zice preotul. Preoteasa era curvă. Doamne-ajută la toată lumea!

 

Și iese.

 

După ce pleacă, "colega" cu care se conversase ne povestește:

 

- Apăi io nu știu dacă de-aia că era curvă preoteasa, că noi o vedeam ca p-o femeie tare blândă. El, popa, în schimb, avè în sat un prieten la care i-o luat tractor, i-o luat 100 de oi (șî 100 ș-o luat popa șî lui), i-o luat de tăte, numa' ca să-l lase să trăiască cu femeia lui. Îi plăce femeia lu' pretenu-so șî tăt satu' știè că popa trăiește cu femeia aia. Dacă-i lua atâtea, prietenu' lui închidè ochii și-și împărțè nevasta. Numa' că odată, popa o prins-o pă preoteasa lui blândă că făcè sângură... mno... asta ni... nu știu cum îi zâce... de să dezbrăca sângură în fața calculatoriului...

- Video chat? Zic.

- Vidiocètu' lui Dumnezo! Așè! Ș-api de-aia zâce că s-o spânzurat popa șî că preoteasa o fost curvă. Da' el cum o fost c-o trăit cu nevasta pretenului? Io zâc că n-o fost așè. Io zâc că l-o fi spânzurat chiar pretenu' lui pă popă, că să-i rămâie șî alea 100 de oi ale popii tăt lui. Sigurat că de-aia.

Miorița strikes again și face victime. Dumnezeu să ne păzească pe toți, în afară de homosexualii ăia răi și periculoși”.

Comentarii Facebook