CLUJ: Percheziții la un cămătar din Turda. Cum intimida oamenii ca să îi dea banii cu dobânzi uriașe



Poliţiştii clujeni cercetează, în stare de arest la domiciliu, un bărbat de 38 de ani din Turda, bănuit de comiterea infracţiunii de camătă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Turda, la data de 4 mai a.c., au efectuat o perchiziţei domiciliară la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din municipiul Turda, suspectat a fi comis infracţiunea de „camătă”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”, informeazp IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, bărbatul este cercetat după ce mai multe persoane au depus împotriva acestuia plângeri în care reclamau faptul că în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, după luarea cu împrumut a diferite sume de bani de la acesta, cu dobânzi şi garanţii de 100%, când nu reuşeau să restituie împrumutul sau întârziau cu plata ratelor, erau ameninţate cu acte de violenţă.

În urma perchiziţiei efectuate, poliţiştii au ridicat din locuinţa bărbatului, agende cu însemnări ce conțineau date ale unor persoane și sume de bani datorate, cupoane de ajutor social, aparținând reclamanților dar şi suma de 7.000 lei şi 36 grame de metal galben.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, împotriva bărbatului. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Comentarii Facebook