Cluj: Percheziții la firme care furau motorina din locomotive

 

Polițiștii de la Transporturi Feroviare Cluj fac miercuri dimineața percheziții la mai multe firme acuzate că au furat combustibil din locomotive. 

 

La această oră, poliţiştii de la transporturi din Cluj efectuează descinderi la trei puncte de lucru ale unei societăţi de transport, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de alimentări neconforme cu combustibil ale locomotivelor şi automotoarelor.

 

La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca efectuează trei descinderi la trei puncte de lucru ale unei societăţi de transport pentru a identifica şi ridica documente ce pot constitui probe în două dosare penale cu privire la comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, de către angajaţi ai firmei în cauză.

 

Acţiunile se derulează pe raza localităţilor Cluj-Napoca, Satu Mare şi Jibou.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, persoanele vizate ar fi efectuat mai multe alimentări cu combustibil ale locomotivelor ce tractează trenurile de călători şi automotoarele, fără a avea aprobările necesare şi fără justificare temeinică, existând suspiciuni de însuşire şi traficare a combustibilului astfel alimentat”, precizează Poliția Cluj.

-------------------------

 

UPDATE

 

”Astăzi, începând cu ora 8, în baza Deciziei Directorului General CFR Călători  nr. 1/7881/2017, o echipă a Corpului de Control se află într-o acțiune privind furturile de motorină. Împreună cu polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj din cadrul Direcției de Poliție Transporturi efectuează în baza ordonanței din 06 septembrie 2017 privind Dosarul nr. 2707/P/2017, verificări simultane în Depourile Satu Mare, Cluj și SELC Jibou în vederea ridicării de înscrisuri cu privire la situațiile de alimentare cu combustibil în afara programului.

 

În data de 04 septembrie a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de delapidare și fals intelectual în urma sesizării conducerii CFR Călători privind alimentarea, chiar și peste capacitatea rezervoarelor, a materialului rulant de tractiune de pe raza SRTFC Cluj în afara programului, în perioada ianuarie 2016 - iulie 2017.

 

La nivelul activității companiei s-au realizat încă de la începutul anului trecut mai multe asemenea acțiuni cu scopul de a STOPA furturile și vor continua la nivel naţional, în toate locațiile feroviare. Dosarul de la Timișoara pe acest subiect este în curs de finalizare, prejudiciul fiind de peste 7.5 milioane lei”, precizează reprezentanții CFR Călători.

 

Este absolut necesar să stopăm aceste practici care păgubesc compania. Pasagerii noştri merită respect, iar respectul presupune grija față de bunul și de banul public”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.

Comentarii Facebook