Cluj: Pe Sinagoga din Cluj au apărut inscripții antisemite: ”Holocaust never happened”

 

Sinagora din Cluj-Napoca a fost pictată cu inscripții și mesaje antisemite. 

 

Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Cluj, Robert Schwartz, a spus că acest gest este deosebit de grav și va face plângere la poliţie, jandarmerie şi SRI.

 

Inscripţiile redau o stea a lui David - cu vopsea roşie - tăiată şi mesajele ”Toate cele bune” şi ”Holocaust never happened” - cu vopsea neagră. Schwartz mai precizează că mesaje au apărut şi acum 10 zile pe peretele exterior al Sinagogii, că gestul îl surprinde deoarece astfel de inscripţii nu au apărut la Cluj de ani buni, scrie adevărul.ro

 

”De zeci de ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva la Cluj. (...) E o situaţie gravă din moment ce mulţi ani nu au apărut astfel de inscripţii. E destul de trist, şi de speriat”, afirmă liderul comunităţii evreieşti referindu-se şi la faptul că oraşul e unul cosmopolit, cult şi tolerant.

 

El adaugă că Sinagoga a găzduit evenimente culturale. Clădirea e situată pe strada Horea, într-o zonă aproape de centru şi are statut de monument istoric.

 

Schwartz spune că pregăteşte o plângere pe care să o trimită la Poliţie, Jandarmerie şi SRI.

 

Acesta mai spune că se încearcă îndepărtarea mesajelor antisemite cu un spray şi că există în plan cumpărarea unor camere video.

Comentarii Facebook