Cluj-Napoca: Unde sunt punctele cu apă potabilă pe durata caniculei

 

Primăria Cluj-Napoca a amenajat în oraș puncte de distribuire a apei potabile pentru a veni în sprijinul clujenilor pe durata caniculei.

 

Au fost amplasate corturi în următoarele locuri: Piața Lucian Blaga (lângă Casa de Cultură a Studenților); Bd. Eroilor (lângă Monumentul Memorandiștilor); Piața Unirii; strada Memorandumului nr. 15 (în zona stației C.T.P.).

 

De asemenea, clujenii au la dispoziție  puncte de distribuire a apei potabile și în farmaciile din oraș.

 

Măsurile au fost instituite pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

 

Pe lângă acestea, Primăria municipiului Cluj-Napoca le recomandă clujenilor următoarele măsuri: să evite ieșirea din locuință în perioadele cu temperaturi ridicate; să consume zilnic minim 2 litri de lichide  - apă plată, ceai sau sucuri naturale; persoanelor vârstnice li se recomandă să rămână în încăperi răcoroase și să evite ieșirile în oraș între orele 11.00-16.00; persoanele vârstnice, bolnave sau cu dizabilități care locuiesc singure  vor fi vizitate cel puțin o dată sau de două ori pe zi de către aparținători; pentru prevenirea insolațiilor se impune supravegherea copiilor, evitându-se locurile de joacă expuse direct radiațiilor solare; în scopul prevenirii aparițiilor focarelor de incendii este necesară verificarea și deschiderea luminatoarelor din podurile locuințelor; se interzice arderea necontrolată a resturilor vegetale și a miriștilor.

Comentarii Facebook