Cluj-Napoca: Taximetriștii ACUZĂ o firmă de TAXI că lucrează pe model UBER și Taxify

 

Taximetriștii din cadrul Asociației Taximetristilor Cluj acuză dispeceratul unei cunoscute firme că lucrează pe model UBER și Taxify.

 

ȘOC!!!!!

 

Dupa mai multe sesizari primite de la clienti de taxi, taximetristi si chiar dispecere, legate de un fenomen foarte grav din taximetria clujeana, am decis sa scriem acest articol in speranta ca se vor lua masurile necesare. 

 

ATC a fost infiintata pentru a proteja drepturile soferilor de taxi si al operatorilor care detin autorizatii de taxi. Astfel inca de la infiintare am dus si ducem o lupta grea cu Uber. Aceasta lupta o ducem pentru ca nu consideram corect sa stam sa asteptam ca meseria de taximetrist sa dispara in fata concurentei neloiale.Am cerut inca de la inceput ajutorul dispeceratelor clujene, dar am fost refuzati de fiecare data,fiind nevoiti sa suportam toate cheltuielile din banii asociatiei. Pana sa apara sesizarile de saptamana aceasta, am considerat aceasta neimplicare o rautate fata de taximetristi. Dar, in lumina noilor probleme, pe care dorim sa vi le prezentam, aceasta neimplicare e o ”nimica toata”.

 

Problemele la care facem referire pornesc de la un dispecerat bine cunoscut in oras, NOVA. Acest dispecerat, de cateva saptamani a inceput sa dispecerieze masini simple, fara autorizatii sau ceasuri de marcat, cu soferi fara atestate exact ca si UBER. Prima sesizare pe care am primit o a fost chiar din partea unei cliente ,care a fost intrebata de catre dispecera de la nova ,daca e de accord sa trimita un colaborator. Aceasta clienta a carui nume nu l precizam aici(doar initialele O.C.) a raspuns ,neintelegand despre ce e vb ,ca e de accord. A fost informata de valoarea cursei, adica 16 ron si i a fost trimisa masina. Spre surprinderea clientei, masina era un S…. alb cu nr B .. .FF,neinscriptionat,care a dus clienta la destinatie si i a fost inmanat un bon fiscal de 16 ron, (bon ce o sa l atasam acestei postari).Dupa aceasta sesizare am primit altele patru , una dintre ele venind de la sotia unui operator de taxi, comanda facuta la salon Afrodita, Motilor 93(aceste date le prezentam pentru a nu fi acuzati de vreo minciuna),dupa care a venit la fel o masina simpla fara autorizatii,ceas de marcat sau sofer cu atestat.

 

Mai grav e ca am primit unele telefoane de la soferi ai acestei companii care nu inteleg ce se intampla si nu inteleg de ce platesc chirii sau procente , pentru masini cu autorizatii,cand ar putea lucra cu masinile personale. Am fost sunati si de catre doua din dispecerele acestui dispecerat de taxi, care ne au spus ca aceste comenzi, catre masinile neautorizate si fara ceasuri de marcat, sunt prioritare, intrucat procentul care revine dispeceratului e net superior taxei de dispecerat data de taximetristi. Consideram ca aceasta politica, pe langa ilegalitatea ei, e o totala lipsa de respect pentru colegii nostri, intrucat ei au luptat pentru clientii acestui dispecerat, iar acum acesti clienti sunt trimisi cu prioritate catre alte masini. 

 

Acest articol e scris pentru ca ne dorim o transparenta in taximetria clujeana, si consideram ca dispeceratele care fac asta ,ar trebui sa nu fure din clientii munciti si castigati de taximetristi, si sa i duca in zona transportului ilegal de persoane”, acuză taximetriștii din Asociația Taximetristilor Cluj.

Comentarii Facebook