Cluj-Napoca: Propunere pentru rezolvarea parcărilor în fața școlilor de fițe din centru. E dată ca exemplu o școală privată

 

O școală privată din Cluj-Napoca este dată ca exemplu în încercarea de identificare a unor soluții la blocarea traficului din centrul orașului, de părinții care își duc, cu mașina, copiii la școală.

 

Primarul Emil Boc declară război celor care își fac flotant de centru, pentru a-și da copiii la școlile de fițe

 

Legat de problema vizelor de flotant, am si eu un punct de vedere.

 

Daca sunt abuzuri, adica cineva care are 50 de flotanti pe o garsoniera, atunci trebuie sa ii luati la intrebari. Insa chestia asta tot nu rezolva problema.

Haideti sa gasim o solutie constructiva.

 

De exemplu, la Scoala internationala, copiii sunt adusi cu masina, si doar parintii celor de gradinita au voie sa parcheze pentru a-si duce copiii in clasa.

Parintii celor de clase mici au voie sa intre in curte, sa opreasca, copiii coboara singuri din masina, si sunt preluati de profesori de servici sau portari, si condusi spre intrarea in scoala.

 

De ce nu se poate cauta o astfel de solutie, in colaborare cu politia locala, sau rutiera, si cu conducerea fiecarei scoli care are astfel de problema?

 

De exemplu, la scoli nu e ca si la gradinita, unde trebuie copiii condusi pana in clasa. Atunci se poate ca masinile sa vina in coloana, pe o banda, si intr-o anumita zona din fata scolii masina opreste, copilul coboara, iar pe trotuar asteapta unul sau mai multi profesori de serviciu, care preiau copiii si ii indruma spre scoala. In felul acesta masina opreste 20-30 de secunde maxim, pleaca si vine urmatoarea.

 

In functie de locatie, treaba asta se poate sincroniza si cu un eventual semafor.

 

Fiecare director de scoala trebuie implicat in cautarea unei solutii, si sunt sigur ca daca se adopta ceva asemanator, majoritatea parintilor ar fi foarte linistiti, fata de acum, cand unii cauta parcare pe unde pot, sa isi duca copilul la scoala, iar altii parcheaza nesimitit unde este mai aproape, ca doar stau doar cateva minute.

 

In loc sa amenintam in stanga si dreapta, lucru care oricum nu va rezolva problema, mai bine sa adoptam solutii care sunt testate si functioneaza”, a explicat un clujean, pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

La Școala Internațională din Cluj-Napoca este folosit, dimineața, sistemul ”Kiss and drop”. Copiii sunt lăsați la intrare în școală, unde sunt așteptați de un angajat din personalul administrativ.

Comentarii Facebook