Cluj-Napoca: Polițiști mușcați de ploşniţe în arestul IPJ Cluj. Despăgubiri foarte mari

 

Trei foşti şefi ai Poliţiei din Bistriţa-Năsăud, arestaţi în 2014 la Poliția Cluj, au primit despăgubiri pentru că i-au mâncat ploşniţele.

 

Cea mai mare despăgubire, de 22.400 de lei, a primit-o fostul şef al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă, care a stat şase luni în arest preventiv şi s-a îmbolnăvit după ce a fost muşcat de ploşniţele care ieşeau din pereţii celulei, susține acesta.

 

Roberto Hasnaş, fostul şef al Poliţiei Rutiere din Bistriţa-Năsăud, a primit pentru cele şase luni petrecute în arestul IPJ Cluj, despăgubiri morale de 10.000 de lei, iar o sumă de 3.000 de lei a primit fostul şef Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, conform Mediafax.

 

Polițiștii au spus că în perioada noiembrie 2014 – martie 2015, cât au stat în arest, în camera lor nu a intrat lumina naturală, având parte numai un neon. 

 

În camera 3 nu au avut încălzire şi era extraordinar de frig, (...), în camera 5 au fost mâncaţi de insecte, de ploşniţe care ieşeu din pereţi, canalizarea a refulat pe holurile centrului de detenţie, uneori chiar şi de două ori pe săptămână”, se arăta în întâmpinările depuse la Judecătoria Cluj-Napoca de cei trei foşti poliţişti.

 

Cei trei s-au plâns şi de faptul că în situaţiile în care nu erau lăsaţi să meargă la toaletă foloseau în cameră PET-uri.

 

Un raport al Poliţiei Române, întocmit în 2015, confirmă spusele poliţiştilor despre arestul IPJ Cluj: ”Camerele de detenţie nu erau dotate cu grupuri sanitare propri, (...) persoanele private de libertate avea acces la duşuri în zilele de marţi şi vineri; camerele nu sunt prevăzute cu fereste exterioare ori cu aparate de aer condiţionat sau cu un sistem alterativ de ventilaţie”.

 

Reprezentanții IPJ Cluj spun că acum arestul este cel mai modern din țară. 

 

Și fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a câștigat un proces pe tema condițiilor din arestul clujean, cerând despăgubiri de un leu.

 

Comentarii Facebook