Cluj-Napoca finanțează cu 100.000 de euro un parc în orașul Ungheni, Republica Moldova

 

Primarul Emil Boc a propus alocarea sumei de 450.000 de lei (100.000 de euro) pentru a finanța construirea unui orășel al copiilor în Parcul Central din orașul Ungheni, din Republica Moldova.

 

Alocarea de fonduri s-a făcut în baza unui Înțelegeri de Cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni, Raionul Ungheni, din Republica Moldova. 

 

Consilierii locali au aprobat cu 24 de voturi propunerea de finanțare integrală a subproiectului ”Orășelul copiilor”, parte a proiectului de Reabilitare a Parcului Central din Ungheni. 

 

În schimbul acestui ajutor, municipalitatea din Ungheni s-a oferit să ofere numele de Parcul Cluj-Napoca acestui obiectiv, la finalizarea proiectului.

 

Un consilier local PSD a ținut să spună, cu toate că a votat proiectul, că probabil și Clujul avea nevoie de o investiție de 100.000 de euro. ”În mod sigur s-a găsit o soluție legală pentru ajuta orașul Ungheni. Nu sunt împotrivă, dar nu știu dacă suma de 100.000 de euro este mică s-au mare. Știu că proiectul lor este undeva la 900.000 de euro. Inițial s-au cerut peste 700 de mii de euro. Eu m-aș bucura să avem în Cluj-Napoca, în fiecare cartier, cel puțin un parc pentru copii. Să văd că spațiile existente de joacă sunt îngrădite. Și eu sunt părinte și când mă duc cu fetița trebuie să fiu foarte atent. Cred că ar trebui să avem mai multă responsabilitate pentru copiii noștri, cei din Cluj-Napoca. Mă bucur că putem să ajutăm și celelalte orașe înfrățite. Din câte știu alte orașe cu care suntem noi înfrățiți au venit și ne-au ajutat simbolic, cu câte o maimuță. Sperăm să ne ajute și pe noi altă dată”, a spus consilierul PSD, Adrian Mureșan.

 

Viceprimarul PNL, Dan Tarcea, i-a dat replica: ”Municipiul Cluj-Napoca are peste 330 de parcuri de joacă pentru copiii. Dacă împărțim cele 330 de parcuri la 10 cartiere ne vor ieși 33 de parcuri de joacă, în medie, pe fiecare cartier. Faptul că ați dori să avem câte un parc de joacă pentru copii în fiecare cartier, vă spun că vă înșelați”. 

Comentarii Facebook