Cluj-Napoca: E prea frig în troleibuze: Îti ingheata transpiratia pe spate cand urci in ele si faci șoc termic

 

Un clujean reclamă că șoferii CTP exagerează când pornesc aerul condiționat.

 

Domnilor care administrati orasul Cluj a venit vremea sa faceti ceva cu aerul conditionat din mijloacele de transport in comun.

 

La modul cum este folosit - de cativa ani incoace, dar in acest an deja a intrecut orice limita- devine PERICOL PUBLIC, atentat la sanatatea cetatenilor. (prea mare diferenta fata de temperatura de afara, bate vantul prin trolee si autobuze de la instalatiile de aer conditionat.)

 

Cum sa mai circulam noi cu troleele, autobuzele in care sunt cu aproape zece grade mai putin decat afara, iti ingheata transpiratia pe spate cand sui in ele si faci soc termic -si cand urci si cand cobori- daca esti cardiac esti expus unui infarct din cauza diferentei mari de temperatura din mijlocul de transport fata de afara. 

Un copil mic nu ai cuim sa-l duci cu troleul ca dijn Gheorgheni si pana in Manastur se imbolnaveste din cauza frigului din troleu, trebuie sa pleci de acasa cu haine in plus.

 

Este bun aerul conditionat dar cu masura, folosit dupa reguli bine stabilite (nu mai mult de 5 grade diferenta fata de temperatura de afara si nu mai mult de 5m/s viteza de miscare a aerului), nu dupa urechile soferilor.

 

Lasand modul de abordare ”haz de necaz” la o parte, consider ca folosirea excesiva a aerului condiotionat devine o PROBLEMA DE SANATATE PUBLICA in Cluj.

La Facultatea de Instalatii in Constructii exista specialisti in domeniu care ar putea fi consultati de catre RATUC (CTP) sa ii invete cum se folosesc. 

Va rugam sa cereti si parerea medicilor, avem destui in Cluj, foarte priceputi, sa ii lamureasca pe cei de la RATUC cat rau produce aerul conditionat folosit cum nu trebuie.

 

Domnilor, va rugam luati masuri ca nu mai putem circula cu mijloacele de transport in comun decat cu riscul de a ne imbolnavi. Nu e gluma cu aerul conditionat. Totul cu masura”, a relatat un clujean pe domnuleprimar.ro.

Comentarii Facebook