CLUJ: Minor prins de polițiști la aeroport cu 3 kilograme de bijuterii în bagaje, în valoare de aproape 500.000 de lei VIDEO


Polițiștii de la Transporturi au prins, zilele trecute, pe Aeroportul din Cluj un minor de 14 ani care încerca să introducă în țară aproximativ 3 kilograme de bijuterii.

În data de 26.10.2018, în jurul orei 14.30, la P.T.F. Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, via Munchen, un cetăţean român, minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport”, anunță Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 lei.

Întreaga cantitate de bijuterii a fost reţinută de către autoritatea vamală şi predată Trezoreriei Cluj, urmând a fi trimisă în vederea evaluării şi expertizării.

In cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii Facebook