Cluj: Locotenentul Alexandru Gheorghe, protestatarul din 2012, a demisionat din Armată. Îl hărțuiau superiorii

 

Locotenentul Alexandru Gheorghe, cel care a protestat în 2012 în București, și-a dat demisia din Armata Română. El susține că a fost hărțuit de atunci.

 

Un ofiter de la Campia Turzii a protestat in uniforma in Bucuresti! Vezi ce a declarat Alexandru Gheorghe VIDEO

 

Si a venit si acea zi... ziua in care sa imi dau demisia din calitatea de ofiter activ al Armatei Romane, pe care o sa o iubesc in continuare neconditionat, dar in care nu mai pot continua sa activez fara a rabda batjocura celor ce au ajuns sa se considere stapani de sclavi insignifianti pe propria lor mosie. Armata trebuie sa apartina Tarii si romanilor nu intereselor mici si meschine si cu siguranta nu cumetriilor de conjunctura. Sper ca macar in rezerva sa beneficiez de dreptul la libera exprimare publica si sper sa fiti si atunci la fel de ”tari”, ”impozanti” si ”plini de onoare si demnitate”. Atunci cand va veti auzi numele si va trebui sa raspundeti... voi, nu umilii vostri purtatori de cuvinte goale. Am cunoscut in Armata oameni de o valoare inestimabila si am cunoscut si lichele. Celor din urma le doresc sa apuce schimbarea. Atat, acum...Desi nu am crezut a invata a muri vreodata iata ca de azi ceva a murit in mine...”, a transmis Alexandru Gheorghe.

 

Locotenentul Alexandru și-a prezentat și motivarea demisiei:

 

MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

Raportez:

Prin prezentul raport vă solicit respectuos a lua act de demisia subsemnatului din rândul cadrelor militare active începând cu data de 26.09.2017, pentru următoarele motive:

- permananenta hărțuire a persoanei mele in calitate de ofițer al Armatei Romane de către anumiți superiori prin mijloace variate începand cu anul 2012, folosindu-se cu rea credință de prezumția de legalitate a regulamentelor și a ordinelor militare

- impasibilitatea organelor abilitate a MApN în a cerceta măcar, fapte cu evident caracter penal ce aduc gravă atingere demnității și onoarei uniformei militare evidențiate în rapoartele transmise de către subsemnatul

- încercarea unor cadre MApN de a-mi distruge nu doar cariera militară, ci și viața personală prin acțiuni ce în mod vădit sunt lipsite de orice alt scop, totul culminând cu mutarea mea la Capu Midia, la cea mai mare distanță posibilă de domiciliu și soția mea.

- încercarea de a împiedica prin orice mijloace exercitarea dreptului militarilor de a fi informați asupra drepturilor sau a posibilelor încălcari a acestora, prin izolarea mea, în speranța de a-mi împiedica activitatea inclusiv în cadrul asociației civile legal constituite, ADMAR-Apărarea Drepturilor Militarilor Activi și în Rezervă, al cărei președinte sunt.

Prin prezenta vă aduc la cunoștință că toate aceste atingeri ce mi-au fost aduse, mi-au afectat puterea de muncă, sănătatea, dar mai ales credința că militarul este condus de înalte principii de onoare si demnitate si este ghidat în acțiunile sale strict de idealuri ce țin de interesul Armatei ca instituție fundamentală a Statului.

Pentru aceste motive înaintez prezenta demisie, nu ca un act de voință personală ci ca un act de constatare a imposibilității de a-mi continua activitatea în asemenea condiții.

În lipsa unor atribuțiuni funcționale efective solicit ca cererea de demisie să-mi fie aprobată la zi. 

Față de cele raportate, rog dispuneți.

LOCOTENENT

ALEXANDRU GHEORGHE”.

 

Locotenentul a fost demis după ce a participat îmbrăcat în uniformă la protestele din 2012 împotriva președintelui Traian Băsescu, dar a dat în judecată Armata și a câștigat, fiind reîncadrat în funcție.

Comentarii Facebook