Cluj - Doi culturiști au bătut cinci polițiști și un jandarm, după UNTOLD. Procurorii nu i-au ARESTAT

 

Doi culturiști au vrut să le fure pistolul unui jandarm cu care s-au luat la bătaie. Totul s-a întâmplat în 7 august, la una dintre intrările de la festivalul Untold. 

 

Doi frați din Alba, localitatea Câmpeni, practicanți de culturism, au încercat să îi fure bastonul și pistolul Carpați jandarmului Ștefan Laze. Frații Domin și Ioan Pașca erau băuți și violenți, fără să se teamă că au fost asaltați la un moment dat de 5 polițiști și un jandarm. 

 

Incidentul, nemediatizat de Poliția Cluj, s-a produs în 7 august, în Cluj Napoca, la intersecția străzilor George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hosu, la una din porțile de acces de la Untold Festival.

 

Foto: Ioan Pașca

 

Cei doi frați au intrat într-un conflict cu jandarmul Laze, care nu avea stație emisie recepție și nu a putut chema întăriri. Jandarmul a fost ajutat de un agent de circulație, care se afla în zonă. ”Jandarmul era în poziție de luptă, iar cei doi, care erau malaci bine, erau tare agresivi. În timp ce jandarmul părea pierdut, polițistul de la Rutieră a fost bărbat și le-a spus celor doi că nu mai pleacă nimeni până nu află ce este cu furtul pistolului. Atunci, unul dintre agresori a spus că are prieteni șefi în Jandarmerie și să îi lasă se plece, dar agentul de la circulație a chemat repede ajutoare”, a povestit un martor direct. Frații au bătut în retragere și au vrut să fugă, dar agentul de la Rutieră nu le-a permis acest lucru, ceea ce a escaladat conflictul. La fața locului au mai apărut o polițistă cu alți doi agenți tineri, ”care păreau fără experiență”.

 

Polițista a încercat să îl încătușeze pe Ioan Pașca, dar fratele acestuia a sărit la bătaie. Un alt polițist cu experiență a ajuns la locul incidentului, iar acesta a reușit să îl calmeze pe Domin Pașca, aplicându-i un procedeu de ștrangulare. Abia apoi, agenții au putut să îl încătușeze. 

 

Doi bărbați care se aflau în trecere au sărit în ajutorul polițiștilor și au dat de pământ cu Ioan Pașca.

 

Surprinzător, după acest incident grav procurorii nu i-au reținut pe cei doi frați. ”Având în vedere că atitudinea inculpatului Pașca Ioan Vasile era progresivă, jandarmul a scos bastonul de cauciuc pentru reprimarea unui atac fizic, care ar fi putut fi declanșat în orice moment de către inculpat. Pașca Irimie Domin a prins cu mâna bastonul jandarmului, probabil în încercarea de a evita un atac împotriva fratelui său, și a încercat să-l tragă, dar jandarmul a opus rezistență”, susțin procurorii.

 

Cei doi frați sunt cercetați pentru ultraj.

 

Citiți AICI precizările, pe larg, ale procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Foto: Jandarmul Ștefan Laze

Comentarii Facebook