Cluj: Cum a fost demis un medic pediatru de la Spitalul de Copii după ce s-a pus cu ”sistemul”

 

Un medic pediatru, care a venit din Franța pentru a lucra la Cluj, a fost demis fără niciun drept de apel de conducerea Spitalului de Copii, la ordinul Universității de Medicină și Farmacie Cluj. 

 

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii se simte relaxat și fericit... a scăpat de o povară...

 

Status update: Medic șomer sau Prețul Patriotismului

 

Dragă Spital de copii clujean,

 

Te-am slujit vreo 10 ani... Dar nu, nu e poezie

 

E povestea mea, un medic naiv care s-a încăpățânat să revină în România, de la un salariu de 5.000 de euro în Franța. Și asta ignorând recomandările de consult psihiatric date de prieteni.

 

Eu vreau să tratez copii români, le-am spus.

 

Doar că lucram și în UMF. După 10 ani am zis gata! Îmi dau demisia din UMF (nici măcar nu vreau să întind o poveste despre motivele pentru care am făcut-o). Lasă că rămân doar medic, cu jumătate de normă la Spitalul de Copii, și îmi dedic de acum timpul doar pediatriei.

 

Dar nu, nu faci ce vrei, într-o lume cu legi și ordine absurde și interpretabile, în care ai două contracte, pe perioadă nedeterminată, unul cu Spitalul și altul cu UMF. Te trezești că demisia dintr-un post didactic vine cu bonusul desfacerii contractului de medic pediatru. Cu niște justificări cel puțin aberante.

 

Și uite așa, m-am trezit fără loc de muncă în țara mea dragă. O țară de vis, în care, dacă vrei să faci bine, trebuie să ai acordul celui rău", a relatat medicul Simona Tătar.

 

Practic ea lucra ca și cadru universitar la UMF, iar din această postură a primit și jumătate de normă în clinică. După 10 ani a demisionat de la UMF, iar, potrivit normelor, ar fi avut dreptul să păstreze postul la Spitalul de Copii Cluj. ”Sistemul” s-a opus, însă, iar medicul s-a trezit destituit și de la Spitalul de Copii, într-o complicitate maladivă cu cei de la UMF Cluj. 

 

Medicul a fost demis de la Spital în 11 ianuarie. Colegii ei au semnat o scrisoare trimisă directorului Cornel Aldea, de la Spitalul de Copii, prin care cer păstrarea ei, pentru că este un medic excelent. 

 

Considerăm că s-a făcut o eroare prin desfacerea contractului de muncă al colegei noastre ca și consecință a faptului că aceasta a demisionat din funcția didactică pe care o ocupa în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

 

Legislația privind astfel de situații nu este clar reglementată. Există situații numeroase în spitalele din Cluj-Napoca în care personalul didactic UMF a demisionat pe linie de învățământ, dar și-a continuat activitatea medicală în cadrul spitalului în care erau încadrați în măsura locurilor disponibile, fiind încadrați chiar cu normă întreagă.

 

Ne alăturăm colegei noastre și vă rugăm să țineți cont de aceste lucruri precum și de ținuta umană și profesională a colegei noastre, cunoscut fiind că aceasta a desfășurat o activitate medicală de mare calitate în cadrul spitalului.

 

Considerăm concedierea ei o pierdere pentru Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, atât pentru colegi, cât și pentru pacienți”.

 

Părinții care au fost ajutați de Simona Tătar au făcut o petiție, neluată în seamă. 

 

Cerem reangajarea doamnei doctor Tatar Simona in cadrul Spitalului Clinic de urgenta Cluj Napoca, deoarece prin decizia managementului de a desface contractul de munca a doamnei doctor, au rapit copiilor sansa de a fi diagnosticati si tratati de unul dintre cei mai buni medici pediatri de la noi din tara, doamna doctor Tatar Simona. 

 

Datorita faptului ca doamna doctor si-a dat demisia din UMF, managerul spitalului i-a desfacut contractul de munca si din cadrul spitalului, lasand astfel mii de copii fara medicul care le-a salvat viata. 

 

Doamna doctor e omul, care fara nici o obligatie fata de noi, raspunde la telefon la 12 noaptea, ne consulta copiii in cel mai scurt timp de cand o contactam, nu se lasa pana nu afla diagnosticul corect si care ne ajuta de fiecare data sa trecem peste toate greutatile. Noua ne-a salvat copilul si mai stiu atat de multe persoane care se bucura in continuare de copiii lor, datorita profesionalismului si implicarii acestui medic deosebit.

 

E momentul sa fim noi alaturi de dansa si sa nu lasam sistemul acesta bolnav sa ia si medicii care isi iubesc meseria mai mult decat se iubesc pe ei. Va rog sa semnati aceasta petitie in incercarea de a schimba ceva pentru binele copiiilor nostri”, scriu părinții.

 

Conducerea UMF susține că medicul a fost angajat la Spitalul de Copii datorită calității de cadru didactic la Universitatea de Medicină.

 

Ordinul 865/2015 al Ministerului Sănătății arată, însă, că ”după 5 ani lucraţi ca medic cu integrare clinică, poţi să ceri normă întreagă în spital, renunţând la UMF, este foarte clar precizat că dacă te pensionezi din UMF poţi rămâne cu jumătate de normă pe spital”, a declarat Simona Tătar, conform pressone.ro.

 

Medicul va ataca totul în justiție.

Comentarii Facebook