CLUJ: Conducător auto prins cu peste 3.000 de litri de alcool de contrabandă. Șoferul a ajuns în spatele gratiilor FOTO



Polițiștii clujeni au conficat, duminică, aproximativ 3.000 de litri de alcool, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, transportaţi fără documente de provenienţă. De asemena, șoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar autoutilitara cu care se efectua transportul a fost indisponibilizată.

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 10:15, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au oprit pentru control, pe raza localităţii Câţcău, o autoutilitară.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit faptul că se efectua un transport ilegal de alcool etilic, fiind identificate recipiente cu alcool printre baloţi de fân”, potrivit IPJ Cluj.

Şoferul, un bărbat de 36 de ani, din judeţul Covasna, transporta cu autoutilitara circa 3.000 de litri de alcool etilic, pentru care nu avea acte de provenienţă.

Recipientele cu alcool, estimate la circa 100.000 de lei, au fost confiscate, iar autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Șoferul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a [ …] 40 litri alcool etilic, peste 200 litri băuturi spirtoase, etc., faptă prevăzută de Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Comentarii Facebook