CLUJ: Caz HALUCINANT la Spitalul Dej! I-au dat unei familii mortul greșit, iar ”gafa” s-a aflat abia după înmormântare



Un caz halucinant a avut loc zilele trecute la Dej, unde personalul Spitalului din municipiu i-au dat unei familii din Nireș cadavrul greșit. Mai mult, greșeala a ieșit la iveală abia la o zi după înmormântare.

Intre timp, cadavrul femeii din Nires a fost transportat la Cluj-Napoca unde urma sa aiba loc inmormantarea celei pe care rudele din Cluj o creadeau a fi matusa lor.

Tanti Iluș, asa cum ii ziceau apropiatii femeii de 74 de ani din Nires, s-a stins duminica seara la Spitalul Municipal din Dej. Tot acolo s-a stins si o femeie fara adapost, in varsta de 66 de ani, originara din Cluj-Napoca. Dupa constatarea decesului, trupurile neinsufletite ale celor doua femei au fost coborate in subsolul spitalului, la morga, urmand ca dupa efectuarea autopsiei sa fie ridicate de familii. Daca familia din Nires a putut fi anuntata imediat de decesul persoanei dragi, pentru femeia din Cluj-Napoca lucrurile nu au fost atat de simple, deoarece in actul de identitate pe care il avea asupra ei rubrica de adresa nu era completata. Fiica femeii de 74 de ani si-a ridicat mama de la morga si a dus-o acasa la Nires pentru a o jeli si a pregati inmormantarea crestineasca. Tanti Iluș a fost condusa pe ultimul drum de catre toti cunoscutii ,miercuri, in cimitirul din Nires, scrie dejeanul.ro.

In acest timp, autoritatile au reusit sa identifice un nepot al celeilalte femei, din Cluj-Napoca, iar acesta a inceput de asemenea pregatirile pentru inmormantare. Bărbatul a venit, joi, la morga Spitalului Municipal Dej pentru a-si lua matusa moarta si a o duce la Cluj unde urma sa fie inmormantata, însă acesta nu a ridicat capacul sicriului până când nu a ajuns în Cluj-Napoca. Acolo acesta a observat că persoana decedat nu era mătușa sa și s-a întors la Dej pentru a cere explicații.

Polițiștii s-au dus, tot ieri, la Nireș pentru a le da veste proastă familiei care a îngropat persoana greșită. Cu toate că priveghiul și ceremonia de înmormântare a fost efectuată cu sicriul deschis, nimeni nu și-a dat seama că era vorba despre o altă persoană, aceștia crezând că asptectul femeii s-ar fi schimbat după autopsie.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz, iar cei de la Medicină Legală au scos din pământ sicriul îngropat la Nireș, pentru a face schimb de cadavre.

În urma anchetei se va stabili cine este vinovat de această eroare, iar responsabilul va fi cercetat pentru neglijență în serviciu.



Comentarii Facebook