CLUJ BIKE prinde contur! Cum arată stațiile de unde vor putea fi închiriate gratuit biciclete la Cluj-Napoca - FOTO

 

Firma care a câștigat licitația pentru amenajarea stațiilor de închiriat biciclete și a pistelor a finalizat deja o mică parte din proiect.

 

Din cele 50 de stații de închiriat biciclete din Cluj-Napoca, au fost finalizate mai mult de 10.  Acestea vor avea un display pe care vor rula reclame, dar unde va fi un dispozitiv care va valida cardurile eliberate de Primăria Cluj-Napoca. Bicicletele sunt legate pe un dispozitiv metalic, de unde pot fi luate și lăsate de cei care le-au folosit. 

 

Între stațiile terminate până acum se numără cele de pe străzile: Calea Florești, Detunata, Piața Mihai Viteazu, Calea Dorobanților, Constantin Brâncuși, Cardinal Iuliu Hossu, Mirăslău, Ion Agârbiceanu și Obervatorului. 

 

Primarul Emil Boc a anunțat că proiectul, finanțat din fonduri europene, va fi finalizat până în iunie 2013. ”Vor fi 50 de stații de închiriat biciclete pentru a încuraja folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare în municipiu. Ar fi cazul să ne gândim că este mai util să folosim bicicleta și nu mașina. Peste cinci ani de aici înainte poate ar fi posibil să avem nu numai cei 59 de km de piste de biciclete, ci poate dublu”, a declarat Emil Boc. 

 

Bicicletele care vor fi folosite de clujeni costă între 150 și 200 euro, sunt dotate cu frână pe față și pe spate, trei viteze și sunt produse de firma bulgară Cross.

 

Bicicletele vor putea fi utilizate cu ajutorul unui card emis gratuit de Primăria Cluj-Napoca. În total vor fi emise 6.000 de carduri, iar folosirea bicicletelor va fi reglementată de un regulament. Proiectul ar urma să fie finalizat în iunie 2013, tot atunci urmând să fi emise și cardurile.

 

În total vor fi cumpărate 500 de biciclete și vor fi amenajați 59 de kilometri de piste de bicicliști.

 

Foto: Stația de închiriat biciclete din Piața Cipariu

Comentarii Facebook