Cluj: Au demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean Cluj-Napoca - Făget - Ciurila - DJ 107L

 

Consiliul Judeţean Cluj anunță că au început lucrările de asfaltare pe drumul judeţean 107R Cluj-Napoca - Făget - Ciurila - DJ 107L.

 

Este vizat un tronson de drum în lungime de 13,05 kilometri, de la kilometrul 8+300 până la kilometrul 21+350.

 

Este o nouă asfaltare ce va genera beneficii multiple, atât pentru cetățenii care locuiesc în zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila întrucât asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca, cât și pentru că face legătura cu drumul județean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila sau alte zone de relaxare preferate de clujeni”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

După ce, în prealabil, a fost pregătit frontul de lucru prin realizarea de plombări, burduşiri şi alte tipuri de lucrări care țin de refacerea fundației drumului în zonele afectate, în aceste zile, în conformitate cu graficul de lucrări aprobat şi fondurile alocate în acest sens de forul administrativ judeţean, pe DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L sunt în plină desfăşurare lucrări de refacere a stratului de uzură al carosabilului, prin aplicarea unui covor asfaltic nou.

 

În acest stadiu al lucrărilor, a fost deja asfaltat un sector în lungime de 1,1 kilometri pe ambele sensuri de circulație și un sector în lungime de aproximativ 3 kilometri pe un sens de circulaţie. Totodată, lucrările de întreținere pe acest drum judeţean mai prevăd şi realizarea de acostamente. 

Datorită condițiilor meteorologice favorabile, lucrările de asfaltare se desfăşoară în ritm susținut.

Comentarii Facebook