Cluj Arena ar putea fi demolata la cererea unor arhitecti clujeni! VEZI de ce


Un grup de arhitecti clujeni, care contesta de ani de zile autorizatia de constructie a stadionului municipal, solicita demolarea Cluj Arena.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a confirmat primirea dosarului de autorizare a stadionului Cluj Arena, inaintat de un grup de arhitecti.

Acestia au contestat autorizatia de constructie semnata de fostul primar Emil Boc in 2009, deoarece a fost incalcata legea, dar cererea a fost respinsa pana acum de doua instante din Romania. Arhitectii au sustinut ca stadionul nu are destule locuri de parcare si ca la 5 persoane ar fi trebuit sa fie un loc, adica circa 6.000 in total. Ei au mai precizat ca autorizarea s-a facut inaintea planului urbanistic zonal, dar si ca nu a fost respectata zona de protectie a Parcului Central, multi arbori seculari fiind taiati.

Consiliul Judetean Cluj se bazeaza numai pe 2.000 de locuri, calculand si parkingurile din zona,  iar arborii au fost taiati pentru a face loc stadionului.

"CEDO ar putea cere rejudecarea dosarului si este posibil sa se ajunga la anularea autorizatiei de constructie, cu posibila finalitate, inclusiv demolarea arenei sau reautorizarea constructiei", a declarat avocatul Calin Stegaroiu.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, Victor Popa, a catalogat acest demers drept unul absurd, potrivit Libertatea.

Comentarii Facebook