CLUJ: Aproximativ 1.000 de militari americani sosesc la baza aeriană de la Luna



Exercișiul minitar multinațional Swift Response 17-1 (SR17-1), din cadrul Saber Guardian 2017, va debuta vineri la Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”, din localitatea clujeană Luna.

Conform unui comunicat de presă al MApN, la exercițiu participă forțe și mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române participă aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaeriană Gepard.

SR17-1 este un exercițiu multinațional întrunit anual, condus de Forțele Terestre ale SUA în Europa, în scopul dezvoltării interoperabilității forțelor aeropurtate aliate”, se arată în comunicat.

Exercițiul SR17-1 se desfășoară în perioada 18-23 iulie în mai multe localități din Bezmer și Novo Selo Training Area în Bulgaria, Baza Aeriană Papa din Ungaria, Cincu și Câmpia Turzii în România.

La exercițiu participă aproximativ 3.600 de militari reprezentând forțe aeropurtate de reacție rapidă din nouă țări NATO, din care aproximativ 3.000 de americani.

Comentarii Facebook