Miercuri 24 Aprilie

Cluj: Actrița Oana Mardare, agresată de jandarmi la mitingul ANTI gay, organizat de Noua Dreaptă - VIDEO

 

O tânără care purta un tricou împărțit de organizatorii marșului gay a fost târâtă pe jos, în Piața Avram Iancu, de 4 jandarmi.

 

Tânăra s-a dus la manifestația organizată de Noua Dreaptă Cluj, sâmbătă, de la ora 13.00, pentru a-i întreba ce au împotriva homosexualilor. Gestul ei a fost considerat provocator, iar mai mulți oameni de ordine ai celor de la Noua Dreaptă au chemat jandarmii.

 

Au urmat scene incredibile (vezi galeria foto). Patru jandarmi, ajutați de alți 10 - 15 colegi, s-au luptat 8 minute să o scoată pe tânără din Piață. Pentru că s-a opus, cei patru au târât-o pe jos până la dubă.

 

 

Acolo au urmat alte discuții, iar în final tânăra a fost luată pe sus pentru a fi dusă la Secția 2.

 

 

 

 

Jurnaliștii prezenți acolo, care filmau scenele de violență, au fost și ei agresați de jandarmi, care au interzis accesul lângă duba în care urma să fie urcată tânăra.

Sebastian Clițan, șeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, a declarat, la final, că tânăra a împiedicat buna desfășurare a evenimentului autorizat de Primăria Cluj-Napoca, iar din acest motiv a fost dusă la Secția 2 Poliție. ”Vom face cercetări şi vom da un comunicat la final. S-a dat autorizaţie pentru desfăşurarea unei manifestări publice şi legea trebuie respectată. Vom verifica dacă a fost o intervenţie în regulă a jandarmilor. Persoana respectivă a fost condusă la Secţia 2 de Poliţie din Cluj-Napoca pentru cercetări privind tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări publice”, a spus Cliţan.

El a spus că se va face o anchetă pentru a fi verificat modul în care au intervenit jandarmii.

 

Tânăra care a fost luată pe sus de jandarmi este actriţa Oana Mardare, de la Teatrul Independent ”Reactor” din Cluj. Ea a participat și la marșul LGBT.

Comentarii Facebook