CLUJ: A lovit două BMW pe strada Iasomiei și apoi a vrut să ascundă mașina. A fost apoi încătușat



Doi bărbați au fost încătușati de polițiștii clujeni, marți după-amiază, în urma unui accident rutier,petrecurr pe strada Iasomiei.

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 16.50, pe strada Iasomiei, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În fapt, un conducător auto, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în Cluj-Napoca, a lovit un autoturism parcat. Autoturismul lovit a fost proiectat în alt autoturism parcat, iar cel care a lovit a ricoşat pe contrases, unde a lovit apoi un alt autoturism”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, bărbatul aflat la volan a încercat să se sustragă răspunderii, plecând de la faţa locului şi intenţionând să-şi parcheze autoturismul în curtea unui imobil, dar a fost împiedicat să facă acest lucru de către proprietarul primului autoturism lovit şi ulterior de poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma discuţiilor şi din cauza manifestărilor agresive la adresa poliţiştilor, aceştia l-au încătuşat şi l-au condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În timpul intervenţiei poliţiştilor, la faţa locului a venit un alt bărbat, identificat ulterior de poliţişti ca fiind frate cu şoferul implicat în evenimentul rutier.

Acesta, în vârstă de 42 de ani, din Cluj-Napoca, a încercat să împiedice poliţiştii să aplice prevederile legale în vigoare. Modul agresiv de comportament al bărbatului a impus încătuşarea şi conducerea la sediul poliţiei.

Conducătorul auto, în vârstă de 46 de ani, este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o concentraţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Cel de-al doilea bărbat a fost sancţionat contravenţional de poliţişti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 republicată, pentru ”împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile legale pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice”.

 

Video: Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook