Cluj - A încercat să mituiască doi polițiști, iar acum regretă

 

Un clujean este cercetat pentru că a încercat să mituiască doi polițiști.

 

La data de 07.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj au finalizat cercetările iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul F.V.I., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. 

 

Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

 

În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că, la data de 19.06.2016, inculpatul F.V.I. a oferit suma de 1500 de lei unor agenți de poliţie din cadrul unei Secții de Poliție Rurală - I.P.J. Cluj, pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează anchetatorii. 

 

În data de 21.06.2016, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Cluj au primit denunțurile făcute de cei doi polițiști, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, constituindu-se dosar penal.

 

Ofițerii D.G.A. au efectuat în cauză mai multe activităţi de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

Comentarii Facebook