Cluj: A început simularea examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a

 

Elevii clujeni din clasa a VIII - a susțin luni, 22 februarie, proba la Limba şi literatura romană.

 

La nivelul judeţului Cluj, simularea examenului de Evaluare naţională s-a desfăşurat în 129 de centre de examen, participând la proba de Limba şi literatura română un număr de 4746 din totalul de 4963 de elevi clujeni de clasa a VIII-a. Astfel, la nivelul judeţului Cluj, s-au prezentat la probă 95,62% din elevii de clasa a VIII-a.

 

Conform calendarului de desfăşurare a simulărilor naţionale, luni, 22 februarie, a fost prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 23 februarie, se va desfăşura proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.

 

În următoarea etapă, elevii claselor a XII-a vor susţine simulările probelor examenului de Bacalaureat. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016 are următorul calendar: Limba şi literatura română (7 martie), Limba şi literatura maternă (8 martie), proba obligatorie a profilului (9 martie) şi, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (10 martie). Toate probele sunt scrise.

 

Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

Comentarii Facebook