Clopote actionate prin mobil, o candela care leviteaza si alte minuni la un targ ce incepe joi la Cluj


Clopote actionate prin mobil sau o candela care leviteaza vor fi surprizele de la Targul International de Vesmite, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti care incepe joi.

Preoti clujeni, dar si clujenii, vor mai putea vedea la targ icoane din aur si argint, fabricate in Rusia, dar si o biserica unicat realizata din covoare.

Organizatorii targului sustin ca printre expozanti se numara turnatori de clopote din Europa, dar si calugari de la manastiri din Romania si Ucraina.

"Va fi lansata in premiera pentru piata bisericeasca ortodoxa 'Candela care leviteaza', brevetul unei companii din Arad, care prezinta candela ce sta in aer. Va fi prezentata si o biserica unicat realizata din covoare personalizate, cu o suprafata de 40 metri patrati. Vor fi expuse vesminte arhieresti si preotesti, icoane rusesti ferecate in aur si argint, clopote actionate de pe telefonul mobil, iconostase si scaune arhieresti, masini de brodat cu soft bizantin. Printre expozanti se numara Manastirea 'Sf. Cruci' din Oradea, Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Ucraina, care expune suveniruri religioase rusesti, turnatorii de clopote din Europa", anunta organizatorii.

Targul va fi inaugurat de episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, PS Vasile Somesanul, care va oficia si o slujba insotit de un sobor de preoti.

Targul va incepe la Expo-Transilvania joi, 7 septembrie, si se va incheia sambata, 9 septembrie,

Comentarii Facebook