CJ Cluj acuză că Aeroportului Cluj nu a permis vizitarea pistei. Aeroportul se apără

 

Consiliul Județean Cluj acuză că miercuri, 20 decembrie, comisia de recepție finală a obiectivului de investiții s-a deplasat la Aeroport pentru a vizita pista de 2.100 de metri, dar nu i s-a permis accesul.

 

Scopul vizitei era acela de a întreprinde verificările la fața locului și celelalte demersuri necesare în vederea recepționării pistei. Din păcate însă, conducerea Aeroportului a decis să nu permită accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investiții, împiedicând astfel îndeplinirea operațiunilor legale premergătoare recepționării pistei și fără de care recepția nu poate avea loc. Mâine, joi, 21 decembrie 2017, comisia de recepție se va deplasa din nou la Aeroport pentru a îndeplini atribuțiile care i-au fost încredințate în vederea realizării recepției finale”.

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj precizează că se ”asigură întreaga disponibilitate și cooperare pentru realizarea recepției finale la obiectivul de investiții „Pistă de decolare-aterizare 3500m – Etapa 1 și suprafețe de mișcare aferente”. Realizarea recepției finale a obiectivului a fost solicitată de către Aeroport încă din data de 25 august 2017.

 

Cu privire la deplasarea Comisiei pentru recepția finală în data de 20.12.2017 la sediul Aeroportului în vederea derulării activităților specifice de recepție finală, s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile obligatorii stabilite de HG nr. 343/2017, întrucât în conformitate cu prevederile art. 25 alin.(2) din HG: ”reprezentanții executantului și ai proiectantului participă, în mod obligatoriu, în calitate de invitați, la recepția finală”.

 

La data de 20.12.2017, Comisia de recepție finală stabilită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Cluj nu a asigurat prezența tuturor persoanelor menționate de HG nr. 343/2017”.

Comentarii Facebook