Citeste sentinta Curtii de Apel prin care politistii Alexandru Muresan si Lucian Mois sunt trimisi la DNA Cluj


Curtea de Apel Cluj a facut publica sentinta prin care dosarele politistilor Alexandru Muresan si Lucian Mois sunt trimise la DNA Cluj.

"In baza art.278/1 alin.8 lit.b Cod procedura penala admite in parte plangerea formulata de petentului Ilea Stelian, impotriva ordonantei procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Cluj din data de 14.11.2011, dosar nr.112/P/2010, pe care o desfiinteaza in parte, cu privire la omisiunea pronuntarii asupra infractiunii de favorizare a infractorului, prev. de art.264 Cod Penal, cercetare abuziva, prev.de art.266 Cod penal si represiune nedreapta, prev. de art. 268 Cod penal, faptuitor Mois Lucian Septimiu, si cu privire la infractiunea de luare de mita, prev.de art.254 Cod penal rap.la art.6 din Legea nr.78/2000, faptuitor Muresan Alexandru, trimitând cauza la procuror in vederea continuarii cercetarilor si a eventualei inceperi a urmaririi penale in limitele aratate", precizeaza judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.

 

Omul de afaceri Stelian Ilea a depus un memoriu la Inspectoratul General al Politiei prin care mai multi politisti erau acuzati de fapte grave. Comisarul Muresan era acuzat ca foloseste abuziv o masina de la Scoala de Soferi Alfa, in conditiile in care politistul era sef al Serviciului Judetean al Politiei Rutiere Cluj, domeniu de activitate al politiei care are stransa legatura cu scolile de soferi.

La acest memoriu, DNA Cluj a decis sa nu inceapa urmarirea penala impotriva celor acuzati din lipsa de probe. Numai ca judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au fost de alta parere, dupa ce au audiat toate partile implicate si au studiat probele depuse la dosar.

Prin decizia din data de 30 ianuarie 2012, Curtea de Apel a decis retrimiterea dosarului la DNA pentru completarea cercetarilor penale. "Cu privire la infractiunea de luare de mita, faptuitorul Muresan Alexandru, trimitand cauza la procuror in vederea continuarii cercetarilor si a eventualei inceperi a urmaririi penale in limitele aratate", sustine judecatorul.

 

Citeste mai departe AICI.

Comentarii Facebook