Citește DEZVĂLUIRILE unui procuror din ANCHETA morții elevului Sergiu Trifu, care contrazice POLITIA

 

Autoritățile de bâlbâie în cazul morții elevului de 18 ani din Huedin. Poliția susține că nu există legătură între spary -ul folosit și deces, în timp ce procurorii susțin că trebuie așteptat rezultatul final al probelor de laborator.

 

Cu privire la decesul elevului Sergiu Trifu s-a înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj pentru că avem un ordin intern care prevede acest lucru pentru a nu exista suspiciuni. Vorbim despre o moarte neviolentă, pe fondul unor afecțiuni cardiace. Sergiu Trifu suferea de ischemie miocardică acută pe fond cardiomiopatie hipertrofică. 

 

Cu privire la acest scandal din local se fac cecetări față de Ioan Horea Morcan (n.red. fiul preotului din Huedin). Știm că a fost un incident în bar. Au fost despărțiți cei implicați în incident. Morcan  care a plecat să ia un spray din mașină, dar a fost așteptat pe scări de cel cu care a fost în altercație. Acesta era însoțit și de alții. Morcan a dat cu spray, iar mirosul a urcat și sus. Probabil a ajuns gazul și în local. 

 

Tinerii, între care se afla și Sergiu Trifu, coborau și acestuia i s-a făcut rău. Nu a căzut, nu a dat cu capul. Avea și un astm bronsic și s-a prăbușit și a decedat în câteva minute”, a explicat Secan Petru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. 

 

Acesta a mai spus că nu se poate spune exact dacă gazul spray -ului l-a afectat pe Sergiu Trifu. ”Pe scări au coborât și alte persoane. Dacă erau tinerii afectați, leșinau și alții. Se vor face analize și se va vedea dacă este vreo legătură între folosirea gazului și decesul elevului. Urmează să fie făcute și analize de laborator.

 

Am citit și eu declarația purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj că nu este vreo legătură între folosirea gazului și moartea elevului. Nu e adevărat, pentru ca nimeni nu poate să zică dacă este vreo legatura sau nu. Trebuie analize de laborator”, a explicat purtătorul de cuvânt. 

 

Petru Secan a explicat și cum au ajuns țiganii care s-au bătut cu Ioan Horea Morcan să între la Balul Îndrăgostiților, deși era un eveniment organizat pentru elevi. ”Se pare ca cei care doreau sa participe puteau plăti 10 lei taxă și erau acceptați. Dosarul este în lucru la Cluj ca să nu fie suspiciuni că e băiatul preotului implicat, care e un om de omenie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. 

 

Petru Secan a recunoscut totuși că Ioan Horea Morcan nu este ușă de biserică. ”Este un tanăr care are firmă, care a mai fost implicat într-un scandal. A mai avut un dosar penal pentru lovire, dar s-a împăcat cu partea vătămată și a încetat urmărirea penală”, a mai explicat acesta. 

 

Anchetatorii susțin că Morcan s-ar fi certat în local cu un interlop local, poreclit ”Piedone”. 

 

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a oficiat slujba de înmormântare a elevului Sergiu Trifu, mort la Huedin - FOTO

Comentarii Facebook