Cine este eleva din Cluj care a obținut ZECE la BAC. De ce laudă școala românească - FOTO

 

O frumoasă tânără de 18 ani, absolventă a Colegiului Național ”Emil Racoviță” a reușit performanța de a fi singurul elev din Cluj cu media zece pe linie la Bac.

 

Ana Gheorghe Milea a povestit că se consideră o fată studioasă. ”Am învățat constant pe parcursul liceului, dar nu pot să spun că am învățat mai mult într-o perioadă, decât în alta. M-a ajutat și faptul că am studiat intens și în ceilalți ani de liceu, așa că nu a trebuit să iau totul de la zero”, a spus Ana Gheorghe Milea.

 

Clujeanca nu plănuiește să plece la o universitate din afara țării, ci să urmeze cursurile UMF Cluj. ”Voi susține examen la UMF Cluj, dar încă nu am ales o specializare. Vreau să devin medic pentru că iubesc oamenii. Cred că școala românească este valoroasă și nu văd de ce să mă duc printre străini ca să urmez o facultate. UMF Cluj are profesori buni și pot studia și aici. Voi face medicină generală, dar nu mi-am ales specializarea”, a mai spus tânăra. Fata de ”zece” s-a interesat și știe că și la Cluj se țin cursuri moderne și că lucrurile s-au schimbat. ”Dovadă că școala românească este valoroasă stă faptul că medicii români sunt apreciați în Europa. Poți să înveți carte și la noi. De ce să mă duc să plătesc bani mulți la alte facultăți de afară”, a mai adăugat ea.

 

Ana plănuiește să se și relaxeze după munca depusă și va merge la mare, în vacanță. Ea va fi premiată de Consiliul Județean Cluj și de Primăria Cluj-Napoca pentru rezultatul obținut. 

 

Clujeanca a obținut note de zece la examenele de la Limba Română, Matematică și Biologie. Ea spune că mai greu i s-a părut la ”română, dar și acolo am fost foarte bine pregătită la clasă de doamna profesoară. La matematică au fost probleme de genul celor pe care le-am mai rezolvat, iar la biologie știu materia pentru că voi da și admitere din ea”, a mai spus Ana.

 

Clujul este pe locul întâi în România în privința rezultatelor la BAC, dar numărul mediilor de zece a scăzut drastic, de la zece elevi de 10 în 2014 la numai unul în 2015.

Comentarii Facebook