Cinci tineri care vindeau droguri în licee importante din Cluj-Napoca, arestați. Se vorbește și de traficul de la Festivalul Peninsula

 

Cinci tineri care vindeau în școlile clujene cannabis și amfetamină au fost arestați pentru 29 de zile de judecătorii clujeni.

Cei cinci traficanți sunt: Andrei Cengher, de 19 ani, Alexandru Lăcătuș, 18 ani, A.S., 20 de ani, D.C., 21 de ani, acuzați de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului, dar și Robert Lozsadri, 32 de ani, ultimul fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc. 

Cei cinci au comercializat și deținut, în perioada 2012 - 2013, diverse cantități de droguri, cannabis și amfetamină în zona școlilor Onisifor Ghibu, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popovici”, Colegiul Național George Coșbuc și Liceul Teoretic Gheorghe Șincai.

Unul dintre tineri, Andrei Cengher a procurat, deținut, distribuit și vândut droguri de risc, cannabis și rezină de cannabis, dar și droguri de mare risc: amfetamină. Anchetatorii precizează că acesta i-a vândut în repetate rânduri ”colaboratorului autorizat cu nume de cod ”Benche Alin”, droguri, în cantități ce au variat între 0,8 și 11,48 grame”.

Același traficant i-a vândut în 22 noiembrie 2013, amfetamină, trei comprimate, tot lui ”Benche Alin”. Procurorii susțin că drogurile erau procurate de la C.D.F. și au fost vândute unui număr de 10 clienți. 

Robert Lozsadri este acuzat că în vara anului 2013 a vândut extasy și a deținut 68 de comprimate cu amfetamină în vederea comercializării în Cluj-Napoca. ”Deosebit de relevantă este și declarația numitului L.R. care confirmă faptul că în perioada în care s-a desfășurat Festivalul Peninsula în Cluj-Napoca, inculpatul a vândut unei alte persoane un comprimat extasy, aspect care confirmă faptul că inculpatul este cunoscut pe piața de consumatori din Cluj-Napoca drept un dealer de droguri, acesta desfășurând o activitate frecventă de distribuire de droguri”, precizează procurorii.

Andrei Stan a fost arestat pe 30 de zile, iar ceilalți 4 inculpați pe 29 de zile.

Comentarii Facebook