Cinci spitale trec in subordinea Consiliului Judetean Cluj pana la 1 iulie

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca transferul spitalelor catre consiliile judetene va fi realizat in urmatoarele saptamani. Potrivit proiectului, Consiliul Judetean Cluj va prelua cinci unitati.

 

"Autoritatile locale vor avea in administrare logistica, financiara si umana unitatile sanitare publice. Pentru ca aceasta descentralizare inseamna ca managerul din aceste unitati va incheia contractul de management cu conducerea administratiei publice locale, si nu cu ministrul Sanatatii cum se intampla in prezent. După descentralizare, concursurile pentru ocuparea functiilor de manager vor fi organizate de catre consiliile de administratie in care autoritatile locale vor avea majoritate, avand trei reprezentanti dintre cei cinci", a spus ministrul Sanatatii.

 

Cseke Attila a anuntat ca 373 dintre cele 435 de spitale vor trece in urmatoarele saptamani in subordinea autoritatilor locale. "Nu vom putea dezvolta fiecare sectie a fiecarui spital, dar o astfel de dezvoltare nici nu este necesara. Va trebui ca fiecare autoritate sa se axeze pe specialitati in concordanta cu nevoile specifice ale populatiei deservite de unitatea spitaliceasca, dezvoltandu-se astfel o retea de spitale sustenabila pe termen mediu si lung, asigurand chiar si venituri proprii", a mai spus ministrul.

 

Potrivit proiectului facut Ministerul Sanatatii, Consiliul Judetean ar trebui sa preia cinci unitati: Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie, cel de Recuperare, cel de Boli Infectioase, precum si Spitalul de Boli Psihice din Borsa. Consiliul local Cluj-Napoca va primi Spitalul Municipal, iar restul unitatilor medicale vor fi transferate catre administratiile de care apartin. Astfel cate un spital le vor reveni primariilor din Campia Turzii, Turda, Dej, Gherla, Huedin si Mociu.

Comentarii Facebook