Cinci batrani din Cluj, lesinati de caldura in propriile case, au fost salvati de pompieri


Cinci batrani din Cluj au fost salvati de pompierii militari dupa ce au lesinat de caldura in propriile case si nu au mai avut puterea de a raspunde nici la telefon, nici de a deschide usa.

Pompierii au intervenit in toate cele cinci cazuri pentru a-i ajuta pe cei blocati in case. Au fost sparte usile de la intrare sau  echipele de interventie au patruns in locuinte pe geam.

"Echipajele ISU si SMURD au intervenit, in perioada 13-15 august, la cinci cazuri de deblocare a unor persoane ramase inchise in locuinte. Trei astfel de cazuri au avut loc in cursul unei singure zile, cea de 13 august", sustin reprezentantii ISU, intr-un comunicat de presa.

In toate cele cinci cazuri a fost vorba de persoane in varsta care nu au mai putut fi contactate de rude sau de vecini si au fost alertati pompierii.

"Nu a fost vorba despre cazuri grave, ci doar de persoane toropite de canicula, care s-au simtit rau si nu au mai putut reactiona normal. Dupa interventia pompierilor, toate cele cinci cazuri au primit ajutor si din partea echipajelor SMURD", a declarat Andrei Biris, purtatorul de cuvant al ISU Cluj.

Temperaturile vor fi ridicate si in urmatoarele zile, asa ca astfel de cazuri s-ar putea repeta. Varstnicii sunt sfatuiti sa nu iasa din case la orele amiezii si sa consuma lichide pe durata intregii zile.

Comentarii Facebook