Cinci adolescenți de 14 ani, prezenți la Cluj, la marșul Gay


Între sutele de manifestanți de la marșul gay și-au făcut loc și cinci adolescenți de 14 ani, elevi la două licee de top din Cluj-Napoca.

Trei dintre ei erau colegi la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, iar alți doi la Transylvania College.

 

Cei cinci au venit singuri la marș, având permisiunea părinților. Singurul sfat pe care l-au primit a fost să aibă grijă pe drum. ”Ne-au spus numai să avem grijă când plecăm de aici. Am văzut și noi că sunt oameni intoleranți, dar noi am venit numai pentru a susține această cauză. Am aflat ce probleme au și credem că libertatea și acceptarea celorlalți sunt cele mai importante lucruri”, a spus una dintre tinere.

 

Ei au spus că au urmărit pe Facebook discuțiile și au simțit că trebuie să participe. Cu toate acestea, chiar ei mărturisesc că la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” au colegi care nu privesc cu ochi buni acest marș. ”Părerile sunt împărțite. Sunt unii, mai puțini, care cred că nu ar avea voie să facă acest marș. Noi am venit să-i susținem pentru că vrem o lume mai bună”, a spus și singurul băiat din grup.

 

Întrebați ce spun părinții lor că ei participă singuri la marș, ei au spus că au fost de acord. ”Noi sperăm ca mentalitatea să se schimbe. Ne-am interesat și noi și am aflat prin ce probleme trec cei din comunitatea LGBT și nu ni se pare normal”, a mai spus unul dintre tineri.

Comentarii Facebook