Chirurgul ”șpăgar” de la Spitalul de Copii din Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare



Medicul Ioan Dobrescu, acuzat de luare de șpagă, a fost condamnat de judecători la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemena, acesta are un termen de încercare de patru ani, timp în care nu mai poate comite alte infracțiuni deoarece pedeapsa de trei ani ar fi revocată și transformată într-una cu executare.

Medicul fără suflet cum a fost ”poreclit” de pacienți, deoarece condiționa primirea unor sume de bani înainte de efectuarea operațiilor, este la al doilea dosar de luare de mită. Deși este judecat pentru infracțiuni în legătură cu serviciu, mai exact pentru luare de mită, Ioan Dobrescu continuă să profeseze și să aibă același comportament, scrie evz.ro.

Procurorii clujeni au reușit să adune câteva zeci de mărturii șocante ale unor părinți care l-au acuzat pe Dobrescu că a pretine bani.
Chirurgul a fost prins primind mită de la Monica B. suma de 500 de lei. Procurorii spun că Dobrescu își negocia mita ca la piață, ”600 de lei cotul” și ”500 de lei încheietura”.

În cursul discuției cu Dobrescu, acesta a precizat că ne socotim după operație, întrucât numai cotul costă 600 de lei și încheietura 500 de lei”, a spus femeia care l-a denunțat pe medicul Dobrescu, care a fost prins în flagrant.

După ce medicul a fost prins în flagrant, mai multe persoane au dat declarații împotriva acestuia.

Medicul Dobrescu mi-a spus că trebuie să îi dau o sumă de bani, dacă am venit la spital. Eu l-am întrebat de ce trebuie să plătesc întrucât suntem la un spital de stat, iar medicul mi-a replicat că oriunde trebuie să plătești”, a declarat martor Mircea T.

Totodată, pe un copil de șase luni, Dobrescu nu ar fi vrut să îl opereze dacă nu și-a șpaga.

Medicul Dobrescu m-a tras deoparte pe holul spitalului și mi-a spus: carburantul este scump și dacă nu ar cere bani de la pacienți, nu ar avea cu ce veni la spital, ..., l-am întrebat cât mă costă efectuarea operației, iar acesta mi-a spus că pentru mine, 400 de lei. I-am spus că nu am acești bani, iar medicul mi-a spus să îl caut atunci când voi avea”, a declarat martorul M. D..

Un alt martor în dosar le-a declarat procurorilor că i-a dat lui Dobrescu suma de 1.500 de lei. ”La un moment dat m-a chemat medicul Dobrescu în cabinet și mi-a spus că copilul va trebui operat ... și că toată treaba aceasta o să mă coste 1.500 de lei”.

Comentarii Facebook