Chirurgul Emanuel Chira: Institutul Inimii Cluj nu mai are bani de leucoplast si analgezice!


Chirurgul Emanuel Chira, de la Institutul Inimii din Cluj, a declarat duminica, 13 martie, ca unitatea sanitara la care lucreaza nu mai are bani de leucoplast si analgezice.

"Eu vreau doar sa constat ca domnul ministru al Sanatatii, Cseke Attila, demonstreza un cinism dus la extreme, cerand personalului medical o schimbare de mentalitate: 'Inseamna sa mai zambim putin pentru pacient, pentru ca parca am uitat sa mai si zambim'. El a mentionat ca personalul medical trebuie 'sa se poarte mai frumos' cu pacientul deoarece risca sa il piarda si, odata cu el, sa piarda si finantarea spitalului", a declarat chirurgul Emanuel Chira, care este in acelasi timp si consilier local PNL Cluj.

"E sinistru sa ceri zambete unui angajat presat de problemele cotidiene, prost platit si lipsit de mijloacele materiale, de medicamentele necesare pentru a trata un bolnav. Nu stiu cat poti zambi cand esti impovarat de rate si datorii, pentru ca domnul ministru ti-a taiat salariul. Nu stiu cum poti zimbi cand trebuie sa spui apartinatorilor ca trebuie sa acopere costurile legate de operatie, pentru ca nu ai pansamente, leucoplast sau  analgezice", a mai afirmat Emanuel Chira.

Medicul a precizat ca luni, 14 martie, va depune o interpelare legata de situatia Institutului Inimii din Cluj, "mai ales ca pe cel din Targu  Mures (n.red. ministrul Santatatii) l-a desfiintat".

 

Chirurgul Emanuel Chira a protestat si joi, 10 martie, in sedinta Consiliului Local Cluj Napoca fata de lipsa banilor din sistemul medical, reclamand ca Institutul Inimii Cluj a primit in 2011 bani pentru 16 operatii pe cord pentru copii.

 

Citeste si...

Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru a opera pe cord 16 copii in 2011! Chirurgul Emanuel Chira a protestat la CL Cluj

Decizie fara inima! Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru a opera 50 de copii, pe tot anul 2010

Comentarii Facebook