Un cunoscut chirurg din Zalau, suspect de AH1N1, a murit la Cluj

Toth Istvan , in varsta de 42 de ani , specialist in chirurgie infantila a decedat in aceasta noapte. Internat cu afectiuni respiratorii , a suferit complicatii care in final i-au cauzat moartea.

 

Internarea sa a avut loc in urma cu mai mult de o luna, inainte de Craciun, la Zalau, conform Mediafax. Din cauza complicatiilor nu s-a putut determina daca este infectat cu virusul AH1N1, urmand ca o concluzie finala sa fie trasa dupa efectuarea necropsiei.

Medicului ii fusese administrat Tamiflu , fiind suspect de gripa pandemica, si parea ca se simte mai bine, acesta fiind si motivul pentru care s-a decis ca poate fi transferat de la Zalau la Cluj, unde au survenit complicatiille.

 

Ministrul sanatatii Cseke Attila, aflat azi la Zalau, a declarat ca Toth Istvan  "era un profesionist, un tanar de perspectiva, iar pierderea lui inseamna mult pentru sistemul sanitar romanesc".

Chirurgul era cunoscut la nivel national, mai ales pentru operatiile de hipospadias (orificiu urinar situat nu in varf , ci sub penis) realizate anul trecut la Zalau asupra mai multor baieti, in colaborare cu cel mai important specialist in domeniu , un medic egiptean.

 

Comentarii Facebook