Cetățeni străini, prinși locuind ilegal la Cluj. Vezi din ce țări provin



Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 6 cetățeni străini, în situații ilegale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 07 – 11 mai .a.c., mai multe acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă”, informează IPJ Cluj.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, în situații ilegale, 6 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, din Brazilia (3), din SUA (1), Israel (1) și Irak (1).

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 5 dintre aceștia nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României și nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia, iar străinul din Irak nu a informat în termenul prevăzut de lege, cu privire la schimbarea reședinței pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis 4 decizii de returnare, prin care cetățenii brazilieni și cel american sunt obligați să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele cetățenilor brazilieni, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

Cetățenul din Irak a fost îndrumat să depună actele necesare în vederea obținerii unui nou permis de ședere, iar cel din Israel, fiind membru de familie a unui cetățean român, a fost îndrumat să se prezinte la structura de imigrări în vederea reglementării situației juridice.

De asemenea, polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Comentarii Facebook