Ceremonie de absolvire la UMF Cluj: Studentii au cantat si au rostit juramantul lui Hipocrate VEZI VIDEO si FOTO


Studentii UMF Cluj au facut spectacol la ceremonia de absolvire de sambata seara de pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu". Cei 1.180 de viitori medici au cantat melodii compuse de ei si au rostit juramantul lui Hipocrate.

La absolvirea celei de-a 62 promotii a UMF Cluj au fost prezenti ministru Educatiei, Daniel Funeriu, rectorii a patru universitati de medicina din Romania, prefectul Florin Stamatian, primarul Sorin Apostu, parintii si prietenii absolventilor.

Audienta a fost impresionata de repertoriul tinerilor, care si-au compus propriile cantece in care au vorbit despre aventurile pe care le-au trait in cei 6 ani de facultate la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj.

Ministrul Daniel Funeriu a avut la Cluj-Napoca o sedinta cu rectorii universitatilor de medicina din tara, unde s-a discutat despre modul in care va fi organizat in acest an rezidentiatul. "Avem alocate 4.000 de locuri in acest an, cu 10% mai multe fata de examenul de rezidentiat din 2010", a spus Daniel Funeriu.

 

Ministrul Educatiei i-a avertizat pe rectori la finalul sedintei ca va manifesta toleranta zero fata de neregulile din universitati, facand referire la cazurile de diplome false semnalate in trecut.

Comentarii Facebook