Cercetatorul clujean Sorin Cocis, acuzat de "crima culturala" in cazul Rosia Montana. Poza sa a ajuns pe afise!


Fotografia cercetatorului clujean Sorin Cocis, de la Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca, a aparut in mai multe afise, in care se spune ca esgte "Pasibil de Crima Culturala", cu referire la Rosia Montana.

"Este inadmisibil ca intr-o tara europeana civilizata, se pot desfasura astfel de actiuni mafiote de intimidare si atac la persoana. Luni ma prezint la politie pentru a cere gasirea autorilor acestor afise, si voi depune plangere impotriva lor. Implicarea numelui ministerului culturii in aceasta actiune josnica de intimidare este greu de inteles, nu-mi imaginez ca o institutie publica de prestigiu admite sa fie complice. Solicit si pe aceasta cale politiei sa se autosesizeze si sa identifice autorii acestei aberatii, care nu poate ramane nepedepsita", a anuntat intr-un comunicat dr. Sorin Cocis, cercetator Stintific I la Academia Romana, Institutul de Arheologie si Istoria Artei Cluj Napoca.

In afis, pe langa numele cercetatorului si fotografia acestuia, luata de pe site-ul oficial al Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca, mai apare si un mesaj:


"Ca membru al Comisiei Nationale de Arheologie poate vota distrugerea patrimoniului cultural al Rosiei Montane in septembrie 2010. Daca ati vazut aceasta persoana sau aveti date despre ea, raportati la Ministerul Culturii si Patrimoniului National: 021 234 46 65", anunta cei care au realizat acest afis.

Comentarii Facebook