Centura orasului Huedin va avea 10 kilometri: "Pentru oras nu stiu daca e foarte buna, pentru ca nu va mai opri nimeni", crede primarul


Centura orasului Huedin va avea o lungime de 10 kilometri si va fi realizata in mare parte din fonduri europene, a declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Morosan, primarul orasului Huedin.

Edilul a declarat ca discutia este purtata de 2 ani, dar nu s-a trecut la fapte pentru ca administratiile locale trebuiau sa contribuie cu circa un milion de euro la aceasta investitie. Proiectul vizeaza construirea a trei centuri ocolitoare, pentru orasele Huedin, Fagaras si Sighisoara.

Mircea Morosan a declarat ca investitia se ridica la peste 20 de milioane de euro si la Huedin centura va avea circa 10 kilometri. "Se va intra pe centura de pe Drumul National 1, inainte de statia Petrom, spre stanga, prin localitatea Sancraiu. Pe acolo va fi ocolit orasul, iar centura va iesi la podul de peste calea ferata situat la circa 3 kilometri de Huedin spre Oradea", a precizat Morosan.

Primarul crede ca prin aceasta centura, la care lucrarile vor dura 2 ani, traficul prin centrul orasului va fi redus si vor aparea si locuri de munca.

"E foarte utila pentru ca la noi martea si vinerea e targ, cand coboara de la munte mii de oameni si traficul este dat peste cap. Noi nu avem nici semaforizare in oras asa ca stai minute bune pentru a trece de zona in care se organizeaza aceste talciocuri", a completat Morosan.

Primarul sustine ca pentru activitatea economica din oras, centura ar putea sa fie un minus pentru ca nu va mai opri nimeni si multe magazine ar putea ajunge sa dea faliment.

"Pentru oras nu stiu daca e foarte buna pentru ca nu se mai opri nimeni si multe afaceri vor avea pierderi si chiar se vor inchide. Vom avea insa de profitat pentru ca in cei doi ani cat timp vor dura lucrarile vor fi si firme din Huedin si oameni care vor avea de lucru", a mai declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Morosan.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ieri ca a fost alocata suma de 3,61 milioane de lei, pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru centurile oraselor Huedin, Fagaras si Sighisoara.

Contractul a fost obtinut de firma Halcrow Romania, care va face studiul de fezabilitate si de impact asupra mediului.

Din cele 3,61 milioane de lei, 2,5 milioane provin de la Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si nu trebuie returnate, iar restul de la bugetul de stat.

Comentarii Facebook