Cele mai frumoase 9 străzi din Cluj, toamna. Tu ce loc preferi?


Clujul avea în urmă cu câţiva ani peste 660 de străzi, astăzi numărul lor a depăşit 700, informează site-ul dedicatclujenilor.ro 

Cu toate astea, unele sunt mai interesante decât celelalte şi de ele se leagă multe dintre amintirile clujenilor sau a celor care au trecut şi s-au oprit prin vechiul oraş, informează site-ul dedicatclujenilor.ro 

Potivit sursei citate, aceasta a încercat să să facă un clasament al celor mai frumoase străzi din Cluj toamna, al locurilor pe care trebuie să le admiri în acest anotimp al „culorilor şi aducerilor aminte”.

Astfel, locaţiile sunt următoarele:

1. Strada Mihail Kogălniceanu e mai frumoasă în lunile iunie, când înfloresc teii şi octombrie, când le cad frunzele. Felinarele elegante, seara, şi studenţii care fac primii paşi în viaţa studenţească, ziua, sunt sarea şi piperul fostei Uliţe a Lupilor.
   
2. Strada Andrei Şaguna arată extraordinar toamna, mai ales de când a fost refăcută şi transformată în zonă pietonală.  De pe fosta stradă a Dubălarilor, ce urmăreşte Canalul Morii ne plac podurile care fac legătura cu casele din Piaţa Mihai Viteazul, florile de pe terase şi, nu în ultimul rând, localurile cochete apărute recent.
   
3. Strada Potaissa aflată nu departe de sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai este şi ea un loc pe care trebuie să te plimbi în acest sezon. Zidul vechii cetăţi, atât cât se mai vede, poate fi un punct de atracţie pentru plimbăreţii care simt nevoia să îşi facă ordine în gânduri la început de toamnă.

4. Strada Bisericii Ortodoxe este paralelă cu vestita Republicii, dar mai puţin circulată şi mai puţin cunoscută. O stradă care, deşi se află atât de aproape de centrul oraşului, pare o oază de linişte, cu case elegante şi liniştite, cu pomi la stradă, aşa cum erau pe vremuri mai toate din Cluj.
   
5. Episcop Ion Bob face legătura între Piaţa Unirii şi strada Samuel Micu. Punctele de atracţie de pe strada din centru sunt: intrarea din Piaţa Unirii, pe sub Poartă, Biserica Bob, unde s-au cununat profesorul Ştefan Micle şi Veronica Micle şi şcoala cu acelaşi nume.

6. Strada Iuliu Maniu (fosta stradă 6 Martie) face legătura între pieţele Unirii şi Avram Iancu şi este cunoscută ca „strada oglindă”, deoarece clădirile ce o flanchează, construite în secolul al XIX-lea sunt identice, realizate după un model parizian.

7. Aleea Scărilor nu poate lipsi din niciun top al celor mai  frumoase artere din Cluj. Aceasta face legătura între strada General Dragalina şi superba Cetăţuie. Greu de străbătut, aleea e compusă din scările ce conduc spre vârful dealului din care se poate vedea uşor tot oraşul. Flori, peisaje şi linişte - toate le poţi găsi pe aleea cu scări.

8. Aleea Parcului traversează, aşa cum o spune şi numele, Parcul Mare şi pe aceasta se află şi noul stadion municipal. Toamna parcul îţi oferă un adevărat spectacol de culori şi arome inconfundabile pe care nu trebuie să îl ratezi.

9. Strada Andrei Mureşanu din cartierul cu acelaşi nume este o altă arteră pe care te poţi plimba liniştit într-o zi de septembrie sau octombrie. Un cartier elegant cu case cochete şi curţi pline de flori în care îţi poţi scoate la aer câinele, dacă ai aşa ceva sau pe care te poţi plimba povestind cu un prieten vechi, dacă simţi nevoia.

 

Foto: arhivă

Comentarii Facebook