Cele 42 de lucrari trase la xerox la BAC - ul de la Cluj au fost anulate


Cele 42 de lucrari de la proba la Limba si Literatura Romana suspectate ca au fost trase la xerox au fost anulate si elevii vor trebui sa repete examenul de Bacalaureat in toamna.

Reprezentantii Inspectoratului Solar Judetean Cluj au anuntat ca, potrivit regulamentului, este ca si cum cei 42 de tineri ar fi copiat, astfel ca ei trebuie sa repete BAC -ul.

Lucrarile suspecte provin de la Grupul Scolar "Alexandru Borza" si au fost corectate la centrul de la Colegiul Tehnic Transporturi, unde au fost gasite si neregulile. Profesorii au sesizat ca lucrarile sunt identice si exista suspiciunea ca au fost trase la xerox color, pentru a reproduce culoarea albastra a cernelei.

La unitatea de invatamant de unde provin cele 42 de lucrari au sustinut examentul de Bacalaureat la Limba si Literatura Romana 500 de tineri, de la Liceul "Horea, Closca si Crisan", Grupul Scolar "Spiru Haret", "Alexandru Borza" si "Didactica Nova".

Procurorii DNA au fost si ei sesizati in legatura cu aceasta frauda si au declansat o ancheta.

Pe langa cei 42, la Cluj au mai fost exclusi din examen alti 7 tineri: doi la proba de Limba si Literatura Romana de luni, 28 iunie, 4 la proba obligatorie a profilului, de miercuri 30 iunie, si unul de la proba la alegere de vineri, 2 iulie. Acestia au copiat fie folosind fituici, fie cu ajutorul castilor hands free.

Comentarii Facebook