Cel mai mare centru de zi pentru bătrâni s-a deschis în centrul Clujului. Ce facilități are FOTO



Primăria Cluj-Napoca a inaugurat, joi, cel mai nou și totodată cel mai mare centru de zi pentru persoanele de vârsta a treia din oraș.

Centrul social de pe strada St. O. Iosif, din centrul orașului, a fost modernizat complet, suparața utilă a acestuia fiind extinsă cu cu 897 metri pătrați. Astfel acum pot fi acomodate 234 persoane, față de 70 câte erau înainte. Totodată acesta a fost dotat cu facilități moderne.

Noul centru de zi are dotări speciale de acces și sanitare pentru cei cu dizabilități, precum lift cu acces special și patru băi special amenajate și adaptate persoanelor cu mobilitate redusă.

Vârstnicii beneficiază de multiple camere de recreere, biblioteca, ”râsotecă”, sală de jocuri, dar și de săli special amenajate pentru tratamente reumatice, kinetoterapie, fizioterapie și o sală de fitness complet utilată.

Bătrânii clujeni au acces și la internet, centrul fiind dotat cu un număr de 15 calculatoare, iar cei care nu știu să le folosească pot participa la cursuri IT.

Proiectul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoanele Vârstnice nr. 1 este finanțat prin intermediul programului operațional regional 2007-2013, iar investiția finală s-a ridicat la 4.139.230.

Cel mai important lucru este că acum le putem oferi pensionarilor condiții europene, decente, într-un centru modern al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Toate standardele sunt la nivel occidental, de la clădire, la echipamente și la personal, tot ceea ce înseamnă facilități pentru persoanele cu dizabilități. Cu alte cuvinte, este un loc în care persoanele de vârsta a treia pot veni să petreacă momente plăcute, alături de alte persoane de aceeași vârsă și totodată să ia parte la activități culturale, educative, inclusiv învățatul folosirii calculatorului, a Facebook-ului, a Skype sau alte mijloace moderne. Au și posibilitatea de a face și tratamente pentru reumatism sau chiar și EKG-uri”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook